Ingezonden persbericht


Rijnsburgs Bloemencorso op 15, 16 en 17 augustus 2008

Fleurige onderneming

Wie het Rijnsburgs Bloemencorso ooit langs heeft zien komen, zal het beamen. Het gratis straattheater mag je niet missen. Maar liefst 150.000 bloemen zijn door toparrangeurs verwerkt in de praalwagenstoet van de 63e editie van dit unieke bloemenfestijn. Daarmee is het corso nog grootser dan voorgaande jaren. De stoet trekt ook dit jaar weer door de bloemendorpen Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Voor mensen die niet in de buurt wonen, is dit een unieke gelegenheid om spektakel te combineren met een dagje strand!

Blooming business

Het Rijnsburgs Bloemencorso trekt door de streek die bekend staat om haar bloemen-, planten- en bloembollenteelt. De voorbereidingen voor dit geweldige schouwspel zijn al maanden in volle gang. Dit jaar zullen maar liefst twaalf grote praalwagens, veertig versierde personenwagens met vele figuranten langs de route trekken. Het Rijnsburgs Bloemencorso staat in het teken van 'Nederland in bedrijf' met bloemrijke praalwagens als 'Nederland Handelsland', 'Banken & Verzekeringen', 'Toerisme' en natuurlijk 'Nederland Bloemen- en Plantenland'. De vele vrijwilligers doen ook dit jaar weer hun uiterste best het miljoenenpubliek weer te verrassen met fantastische bloemcreaties en vrolijke acts en muziek.

Rijnsburg, Katwijk & Noordwijk

Het corso is op vrijdag 15 augustus van 19.00 tot 23.00 uur te zien in de hallen van Bloemenveiling FloraHolland, Laan van Verhof 3 te Rijnsburg. Op zaterdag 16 augustus rijdt de bonte bloemenstoet vanaf 13.30 uur door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Daarna staan ze het hele weekeind op de Wilhelminaboulevard in Noordwijk. Alle corso-evenementen zijn gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op www.rijnsburgscorso.nl