Gemeente Steenbergen

Opknapbeurt voor hertenkamp/park Dinteloord

Eind augustus wordt gestart met de opknapbeurt van het hertenkamp/park in Dinteloord. Het hele park krijgt drainage, nieuwe beplanting en betere zitmogelijkheden.

Al enige tijd kampt het park met wateroverlast, met name op de paden waardoor het park veel minder toegankelijk is, zeker na een hevige regenbui. Daarnaast is de beplanting van het park sterk verouderd. Een opknapbeurt is op zijn plaats.

Drainage in hele park
Om de wateroverlast te voorkomen wordt drainage aangelegd door het gehele park, ook in het dierenverblijf. Een gedeelte van de heuvel wordt verwijderd om zo het regenwater meer verspreid af te kunnen voeren. Na de aanleg van de drainage worden de paden weer hersteld. Het hekwerk rondom het dierenverblijf wordt vervangen. De dieren worden tijdelijk elders ondergebracht.

De beplanting, met name het bosplantsoen langs de paden, wordt vervangen door lage struiken. Zo krijgt het park meer overzicht en worden de paden beter toegankelijk.

De zitgelegenheid aan de zijde van de Piet Heijnstraat krijgt een geheel nieuw uiterlijk. Een ronde zitgelegenheid wordt gecreëerd met daaromheen een bloemenborder. Tevens wordt de toegang tot het park aan de Piet Heijnstraat zijde verbeterd.