Ingezonden persbericht


Proef de smaak van lokale helden!

Net als vorig jaar heeft het biologische merk Puur Noord Nederland weer een eigen paviljoen op het Noorderzonfestival in Groningen. Dit jaar bouwen we alles op rond één centraal thema: lokale helden. Dat zijn boeren en telers die zich met hart en ziel inzetten voor hun lokale product en zorgen voor topkwaliteit. Hoog tijd om ze te ontdekken! We kozen ervoor om drie mensen in het spotlicht te zetten: Eelco, Hanneke en Isabel. We ontworpen als statement zelfs T-shirts met hun beeltenis erop. Als je fan kunt zijn van een band, dan ook zeker van de boer die zorgt voor al het lekkers op je bord.

Eelco de Boer creëert met melk uit het natuurgebied rond de Drentse Aa een waaier aan lekkere zuivelproducten. Hanneke Kuppens maakt op traditionele wijze uit 100% geitenmelk de heerlijkste kaasspecialiteiten in het Groningse Westerkwartier en zette met de schimmelkaas Machedoux haar naam op de vaste kaart van een aantal toprestaurants in het noorden. Isabel teelt met haar man Felix al jaren diverse biologische groenten in hun biologisch-dynamische tuinderij De Eemstuin.

Puur Noord Nederland werkt op Noorderzon 2008 samen met Puur!, een trendy lunchrestaurant in Groningen, om de producten van lokale helden te bereiden. De hele dag en avond serveren wij hapjes van de kleine kaart. Tussen 17.30 en 20.30 uur is het ook mogelijk om (h)eerlijk te dineren. Wij zijn te vinden bij de vijver van het Noorderplantsoen, tegenover de ingang van restaurant 'Jantje zag eens pruimen hangen'.

Puur Noord Nederland

Puur Noord Nederland is een merk van biologische groothandel De Zaai-Ster uit Leek. Puur Noord Nederland is een transparant voedselmerk, dat regionale producten onder de aandacht wil brengen. Puur Noord Nederland gaat over smaak, versheid, beperking van vervoerskilometers, duidelijkheid over afkomst en over de toestand op het land.

Meer informatie?

Neem contact op met

De Zaai-Ster

Hans van der Velde of Sander Dragt, telefoonnummer 0594 - 515578

hans@zaai-ster.nl of sander@zaai-ster.nl

www.dezaai-ster.nl

www.puurnoordnederland.nl

Stevinstraat 1

9351 VK Leek