Ingezonden persbericht


Persbericht

Ursem, 15 augustus 2008

Er heeft een artistieke wind door de Mijzenpolder gewaaid. Mijzen Festival bewijst duurzaamheid

Ondanks een harde wind en flinke buien kijkt het Mijzen Festival met ruim 4000 enthousiaste bezoekers terug op een succesvolle tweede editie. De pers heeft unaniem positief gereageerd.
In het unieke concept van het Mijzen Festival, waar kunst-, natuur- en landschapsbeleving centraal staat, werd het thema van deze editie: 'Er waait een wind in de polder' volop beleefd. Volwassenen met kinderen bezochten het wetenschappelijke windlaboratorium; via speciaal voor dit festival uitgezette vaarroutes ontdekten de bezoekers de schoonheid van het polderlandschap en woonde men speciaal voor het festival vervaardigde theaterproducties in schuren en tenten bij.

In het Hol van de Mijzen, de centrale ontmoetingsplek midden in de polder vonden de meeste optredens plaats en kon men genieten van heerlijk locaal eten en drinken. Velen bezochten de community-voorstelling: "De Overlevering"; een mythisch drama waarin stoere locale voetbalspelers elke avond uit de kleren gingen.

Deze tweede editie van het Mijzen Festival is met hart en ziel gedragen door de vele bewoners uit de omgeving van de Mijzenpolder, die haar duurzaamheid heeft bewezen. Het volgende Mijzen Festival zal in de zomer van 2009 plaatsvinden, compacter en spectaculairder dan ooit. Natuurlijk met de mooiste polder van Nederland als podium 0-0-0-0-0