Cordaid Mensen in Nood geeft 100.000 euro voor vluchtelingen Georgië

15/08/2008 11:18

Cordaid

Cordaid Mensen in Nood geeft 100.000 euro aan noodhulp voor de opvang van vluchtelingen in Georgië. Dit doet Cordaid via lokale organisaties in Tbilisi en via het Caritas netwerk in Georgië en Rusland. Caritas Vladikavkaz in Noord-Ossetië is al begonnen met de opvang van mensen die op de vlucht zijn voor het geweld. De geboden hulp bestaat uit het uitdelen van voedsel en drinkwater. Ook is er behoefte aan medische en psychische hulp en (nood) onderdak voor mensen die hun dorpen ontvlucht zijn.

Door het geweld dat losbarstte in Georgië, is een grote stroom vluchtelingen op gang gekomen. Velen zijn inmiddels vanuit Gori en dorpen rond Tschinvali aangekomen in Tbilisi. Caritas Vladikavkaz en Caritas Rusland zijn op dit moment bezig met het verder in kaart brengen van de noden van de getroffenen.

Volgens Jan Vorisek, adviseur bij Cordaids lokale partnerorganisatie in Tbilisi, zijn er in Georgië alleen al meer dan 50.000 mensen op de vlucht geslagen. "De vluchtelingen hebben alles achter moeten laten en zijn flink aangeslagen. Zij krijgen van de lokale bevolking voedsel en kleding, maar er is veel meer hulp nodig. Zeker omdat ik verwacht dat het aantal vluchtelingen nog behoorlijk zal toenemen."





http://www.cordaid.nl