Ingezonden persbericht


Judo populair op Marktplaats.nl door Olympische Spelen

Emmeloord, 15 augustus 2008 Marktplaats.nl merkt dat de Olympische Spelen in Peking veel Nederlanders inspiratie geven om een sportiever leven te leiden en te beginnen met het beoefenen van een populaire Olympische sport. Zo ziet Marktplaats.nl direct na elke overwinning van het Nederlandse judoteam een fikse stijging van de zoekopdrachten naar het trefwoord judo . Ten opzichte van vorige maand wordt nu al een toename van 70% gemeten in judo-gerelateerde zoektermen.

Op zaterdag 9 augustus werd bekend dat judoka Ruben Houkes als eerste van het Nederlandse judoteam een medaille in de wacht had gesleept. De dag daarop werd door een groot aantal mensen gezocht met het trefwoord judo op Marktplaats.nl. De medailles van judoka s Elisabeth Willeboordse, Edith Bosch en Deborah Gravenstijn prikkelden bezoekers in de dagen daarna opnieuw om judogerelateerde items op te zoeken.

Opkomende rages in Nederland zijn door ons altijd onmiddellijk waar te nemen. Nu blijkt uit onze statistieken dat de Nederlandse bevolking na de verschillende Olympische medailles erg enthousiast is over judo. De zoekterm judo is halverwege de maand augustus al ruim een half miljoen keer ingetikt. Dat is een stijging van zo n 70% ten opzichte van vorige maand. vertelt Eugenie van Wiechen, Managing Director bij eBay.nl & Marktplaats.nl.

Adverteerders maken gretig gebruik van de gelegenheid en bieden diverse objecten aan die zijdelings gerelateerd zijn aan judo, zoals bijvoorbeeld judopostzegels. Zoeken naar judopakken en handboeken voor beginners is het meest populair, want in die categorieën worden de meeste spullen te koop aangeboden. Deze kunnen jonge jongens en meisjes die ervan dromen om een gouden medaille te behalen tijdens de Olympische Spelen van 2028 in Nederland goed van pas komen.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 240.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto s en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Daniëlle van Leeuwen
Senior Account Executive
Text 100 Public Relations
Telefoon: +31 (0)20 530 43 48
E-mail: danielle.vanleeuwen@text100.nl