Nieuwe opleiding: ondernemen en managen in financiële markt

15/08/2008 12:46

Verbond Van Verzekeraars

De NBVA en het Verbond van Verzekeraars hebben het initiatief genomen voor een masterprogramma Financiële Dienstverlening. De opleiding is ontwikkeld met Business School Nederland en moet een bijdrage leveren aan de professionalisering van ondernemerschap en management in de (intermediaire) financiële dienstverlening. Het masterprogramma vult het gat tussen losse vakinhoudelijke opleidingen en een volledige MBA-opleiding.

De veranderingen die in hoog tempo op de markt van financiële dienstverlening afkomen, eisen verdere professionalisering van de werknemers in die branche. Niet voor niets worden in de Wft eisen gesteld aan de deskundigheid van de werknemers, met name op het gebied van advisering. De NBVA en het Verbond van Verzekeraars hebben het masterprogramma Financiële Dienstverlening ontwikkeld om de verdere professionalisering van ondernemerschap en management, specifiek gericht op de financiële markt, te borgen.

Het programma bestaat uit vijf modules over de 'klassieke' bedrijfskundige onderwerpen: strategie, financieel management, operations management, marketing management en human resource management, vertaald naar de praktijk van de financiële onderneming. In drie andere modules worden actuele onderwerpen behandeld, zoals compliance, fraudebestrijding en trends in de internationale financiële markten. De opleiding wordt afgesloten met een permanente educatietraject waarin steeds de meest actuele kwesties in bank- en verzekeringswereld worden uitgediept. Dit zorgt ervoor dat de opleiding steeds kan inspelen op de meeste recente veranderingen.

Het programma, dat afgelopen studiejaar is getest en fijngeslepen, is flexibel opgezet, zodat het op maat kan worden gemaakt voor specifieke doelgroepen als verzekeraars of onafhankelijke adviseurs. Het programma kan eventueel zelfs in-company worden aangeboden aan eigen medewerkers of intermediaire businesspartners.

Het volgende programma met open inschrijving start 2 oktober. Inschrijving is mogelijk via www.bsn.eu.





http://www.bsn.eu