Ingezonden persbericht


Persbericht

Whyflyparcels.com berekent CO2-besparing voor wegvervoer binnen Europa

Aschaffenburg, 15 augustus 2008 - Bedrijven kunnen vanaf nu het verschil in CO2-uitstoot tussen pakketvervoer over de weg en door de lucht berekenen met de ECO calculator op www.whyflyparcels.com. De website vergelijkt de beide vormen van vervoer vanuit een ecologisch én economisch oogpunt. De calculator laat zien dat vervoer over de weg bedrijven tot vijf keer minder kan kosten en de CO2-uitstoot tot acht keer kan verminderen.

Om de calculator te kunnen gebruiken dienen bedrijven een keuze te maken uit het land en de stad van herkomst, de bestemming, het aantal pakketten en de frequentie waarmee ze deze vervoeren. 98 Europese steden in 36 landen zijn opgenomen in de online rekenmachine. Aan de hand van de geselecteerde route vergelijkt de ECO calculator de CO2-uitstoot tussen pakketvervoer over de weg en door de lucht. De calculator, ontwikkeld door milieudeskundigen op basis van internationale onderzoeksgegevens, geeft de besparing in CO2-uitstoot vervolgens weer in liters diesel, gloeilampen en ballonnen.

De website speelt met de ECO calculator in op de stijgende brandstofprijzen en de strengere wetgeving op het gebied van CO2-uitstoot. Daarnaast maakt duurzaam ondernemen steeds vaker deel uit van de bedrijfsvoering van organisaties. Ook als het gaat om pakketvervoer willen bedrijven een verantwoorde keuze maken. De informatie op de site wordt gestaafd door bijdragen van logistieke experts als Dr. Wolfgang Stölzle, professor logistiek management aan de Zwitsers St.Gallen universiteit.

Whyflyparcels.com is een initiatief van DPD Dynamic Parcel Distribution GmbH & Co. KG

Over DPD
DPD internationaal verwerkt meer dan 2 miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het DPD netwerk in Nederland is 100 procent eigendom van GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep. Met 500 mensen en 600 voertuigen verdeeld over negen depots verwerkt DPD Nederland de distributie van 20 miljoen pakketten per jaar door heel Europa. DPD biedt een breed dienstenpakket van standaard tot individuele, op maat gemaakte oplossingen voor inkooplogistiek. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Zeno Group
Renske Westerhof
Tel.: 020-30 10 989
renske.westerhof@zenogroup.com