Gemeente Aa en Hunze


15-08-2008 Ontwikkelcompetitie voor realisatie woningen De Es

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze roepen belangstellenden op zich aan te melden voor deelname aan de ontwikkelcompetitie voor de realisatie van maximaal 90 woningen op De Es in het plan Nooitgedacht te Rolde. Nooitgedacht wordt een nieuwe wijk van Rolde. Het gebied is gelegen aan de N33 in het bestemmingsplan Rolde Zuid. Centraal in het gebied ligt De Es. Deze locatie wordt gezien als een visitekaartje van Nooitgedacht. Het college wil maximale plankwaliteit realiseren door middel van het uitschrijven van een ontwikkelcompetitie. Deze ontwikkelcompetitie is gebaseerd op de richtlijnen die gelden voor een niet-openbare Europese aanbesteding.

Informatie en aanmelden
GeĂŻnteresseerden kunnen tot 15 september 2008, 17.00 uur nadere informatie opvragen. Zij ontvangen dan het selectiedocument (wedstrijdprogramma + reglement), inclusief bijbehorende informatie. Aanmeldingen kunnen ingeleverd worden tot 29.9.2008, uiterlijk 13.00 uur.

Ontwerp en beoordeling
Op basis van een voorselectie zal aan maximaal 5 combinaties van een ontwikkelende partij met een architect gevraagd worden aan de hand van het programma en het reglement tegen een vaste vergoeding een ontwerp te maken voor de locatie. Beoordeling van deze 5 inschrijvingen moet leiden tot de vaststelling van een winnend ontwerp. Na een positief besluit hierover door het college wordt de bouwkavel tegen een vaste prijs, onder de voorwaarde tot realisatieplicht, verkocht aan de ontwikkelaar van het uitverkoren ontwerp. Het selectiedocument is opgesteld aan de hand van het model voor een meervoudige ontwikkel/ontwerpopdracht, zoals dat wordt beschreven in 'Kompas bij ontwikkelingscompetities'. Het selectiedocument is op te vragen bij: Ontwikkelcompetitie De Es, Plan Nooitgedacht p/a DHV BV Mevrouw H. Davidsz Postbus 1132 3800 BC AMERSFOORT hedy.davidsz@dhv.com.

Kijk voor meer informatie over de wijk Nooitgedacht op http://www.nooitgedachtrolde.nl/