Gemeente Alkmaar


Huisvuilcontroles Stadstoezicht Alkmaar hebben effect

Het gaat de goede kant op met het netjes aanbieden van huisvuilzakken in de binnenstad. Dat concludeert de afdeling Stadstoezicht van de gemeente. De binnenstad is op zondag en maandag aanzienlijk schoner, maar de inspecteurs van Stadstoezicht constateren nog steeds overtredingen.

Tijdens de laatste controle van deze week zijn nog 16 adressen gevonden waar vuilniszakken te vroeg buiten waren gezet. Hierop staat een boete van 60 euro. Dat is al aanzienlijk minder dan de 36 overtredingen die aan het begin van de controleacties werden geconstateerd. De gemeente spant zich met deze controles in voor een schoon en veilig Alkmaar. Rondslingerend afval en huisvuil is een grote ergernis voor veel Alkmaarders. De afdeling Stadstoezicht blijft in heel Alkmaar letten op het juist aanbieden van huisvuil.

Medewerking
De gemeente Alkmaar roept haar inwoners op om de stad schoon en veilig te houden. Zet het huisvuil pas op de inzameldag tussen 6.00 uur en 7.45 uur buiten en spreek anderen, die hun vuilnis te vroeg buiten zetten erop aan. Ook kunnen inwoners overtredingen melden bij het gemeentelijke meldingsnummer (072) 548 9444. Plaats geen grofvuil en overig afval bij het huisvuil. Maak hiervoor een afspraak via www.alkmaar.nl/digitaalloket of bel (072) 548 9444.


Noot voor de redacties



Gemeente Alkmaar