Gemeente Rotterdam

15 augustus 2008

Garagebedrijf Bab Cars voor 12 maanden dicht

Burgemeester Opstelten heeft besloten garagebedrijf Bab Cars, gevestigd aan de Industrieweg 131 te Rotterdam, met onmiddellijke ingang te sluiten voor een periode van 12 maanden. Dit besluit is gebaseerd op overtreding van de Opiumwet.

Uit politieonderzoek blijkt dat in het bedrijfspand activiteiten worden ontplooid die te maken hebben met het vervaardigen en onderhouden van hennepkwekerijen en het drogen, verkopen en vervoeren van hennep. In het garagebedrijf is een ruime hoeveelheid hennep aangetroffen, die de gebruikershoeveelheid overschrijdt, waardoor sprake is van een handelshoeveelheid. Ook zijn er diverse materialen gevonden, die veelal gebruikt worden in hennepkwekerijen en hennepdrogerijen. Het vermoeden bestaat dat hier sprake is van een criminele organisatie, die opereert vanuit het garagebedrijf.

Gezien de kans op herhaling en ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat in de omgeving heeft de burgemeester besloten het garagebedrijf voor een periode van 12 maanden te sluiten.

Noot voor de redacties: