Ingezonden persbericht


Vleutensebrug over water naar schroothoop

In het weekend van 15, 16 en 17 augustus 2008 verwijdert de gemeente de Vleutensebrug. De brug die al sinds eind jaren 30 in gebruik was, maakt plaats voor een tweede spoorbrug. Deze spoorbrug is nodig voor de spoorverdubbeling van Utrecht naar Den Haag. Sinds juni is de Vleutensebrug definitief afgesloten en is de nieuwe Hogeweidebrug in gebruik genomen.

De Vleutensebrug wordt in het weekend van 15, 16 en 17 augustus met behulp van een ponton (een soort boot), een noodbrug en een kamag (een voertuig met veel wielen) verwijderd. Vrijdag en zaterdag vinden er voornamelijk voorbereidende werkzaamheden plaats. De verplaatsing van de brug vindt plaats in de nacht van zaterdag op zondag. Op de plek waar eerst de Oude Vleutenseweg verder liep, aan de kant van de A2, wordt de brug neergelegd en uit elkaar gehaald. Prorail begint met de bouw van de nieuwe spoorbrug zodra de landhoofden, de oude uiteinden van de brug die aan het land vastzitten, ook verwijderd zijn.

Hinderoverzicht
De gemeente en Rijkswaterstaat streven er naar de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Toch is het voor de veiligheid van de omgeving nodig een aantal wegen voor zowel vaar- en motorvoertuigen als voor fietsers tijdelijk af te sluiten.

Wat is er afgesloten en wanneer?

* Het fietspad langs de Elektronweg van vrijdag 15 augustus 7.00 uur tot en met zondag 17 augustus 22.00 uur.
* De rijbaan van de Elektronweg zaterdag 16 augustus 8.00 uur tot en met zondag 17 augustus 22.00 uur.
* Het J.C. Verthorenpad tussen het woonwagenkamp en het Amsterdam- Rijnkanaal zondag 17 augustus van 24.00 uur tot en met 17.00 uur.
* Het Amsterdam-Rijnkanaal is zondag 17 augustus gesloten van 24.00 uur tot 1.00 uur, van 3.00 uur tot 9.00 uur en van 12.00 uur tot 13.00 uur. Buiten deze tijden geldt er een beperking van de breedte.

Alternatieve routes

* Fietsers op de Elektronweg kunnen via het viaduct bij het BP tankstation rijden.
* Motorvoertuigen op de Elektronweg worden omgeleid via de ringweg tussen de Reactorweg en de A2.
* Fietsers op het J.C. Verthorenpad kunnen rijden via het Muziektheater.

De diverse omleidingroutes worden aangegeven met gele borden. Alle wegen zijn vanaf zondagavond 17 augustus na 22.00 uur weer vrij.

Verwijderen landhoofden
Na dit weekend begint de gemeente met de sloop van zowel de brug als de landhoofden. Dit kan voor lawaai en trillingen zorgen. Om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken wordt er alleen gewerkt op werkdagen van 7.00 uur tot 19.00 uur. Medio oktober moeten de sloopwerkzaamheden klaar zijn.

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met gemeente Utrecht, StadsOntwikkeling, Astrid van der Plank, 030 - 286 85 22.