Lowlands: volledig tapeloze registratie door mediabedrijf DutchView


13-08-2008, 20080813 -- Hilversum - DutchView, multimediabedrijf op het Media Park in Hilversum, registreert komend weekend voor het 6e jaar het festival van Lowlands. Het festival wordt dit jaar door DutchView volledig tapeloos geregistreerd en zal worden uitgezonden via radio, televisie en internet. "Het is een grootschalig project, aangezien het zo'n 100 uren videomateriaal en ruim 200 uren audiomateriaal oplevert. Het tapeloze productieproces van DutchView zorgt voor een enorme tijdwinst en flexibiliteit", aldus Hans van Houdt (productmanager DutchView).

Multidisciplinair: via tv, radio en internet
De architectuur op het gebied van registratie en postproduction heeft DutchView in nauwe samenwerking met Mojo ontwikkeld en is uniek. "Onze architectuur maakt het mogelijk dat het digitale materiaal direct toegankelijk is voor meerdere afnemers. We hebben op het terrein van Lowlands een waar postproduction-huis en play-out faciliteit opgebouwd en de verschillende afnemers kunnen met hetzelfde digitale materiaal op hetzelfde moment hun eigen programma maken en multidisciplinair uitzenden. De audio- en beeldregistratie van Lowlands wordt uitgezonden via de VPRO, via Radio 3FM en via het internetkanaal 3voor12 (tevens themakanaal).

Over DutchView
DutchView is inmiddels jarenlang marktleider op het gebied van radio- en televisieregistratie en -nabewerking. Door de ontwikkelingen op het gebied van internet focust DutchView zich ook steeds meer op de internetregistratie van programma's en evenementen.
Registraties vinden plaats in één van de twaalf DutchView studio's, of vanaf een locatie ergens in het land. Met een vloot van zes compleet ingerichte registratiewagens is het mogelijk om vanaf elke locatie `live' een evenement te registreren en uit te zenden via radio, televsie en internet. Met de ontwikkeling van het tapeloze productieproces worden registraties steeds efficiënter en worden steeds meer kosten uitgespaard.

Over Lowlands
Lowlands (of voluit: A campingflight to Lowlands Paradise) is een driedaags muziekfestival dat vanaf 1993 jaarlijks in Nederland te Biddinghuizen (Flevoland) gehouden wordt. Mojo Concerts begon Lowlands als tegenhanger van festivals als Pinkpop en Dynamo Open Air en probeerde hier haar wat alternatievere muziek uit.
Het festival heeft grote variatie in het aanbod van amusement: er is niet alleen muziek, maar ook literatuur, film, cabaret, ballet, theater en strip.