Seesle.nl introduceert unieke cadeaubon voor kunst


BILTHOVEN, 20080814 -- Vanaf 15 augustus introduceert Seesle.nl een unieke cadeaubon voor kunst. Seesle.nl is dé marktplaats waar kunstenaars hun werk gratis online kunnen exposeren. Met meer dan 4000 geregistreerde kunstenaars en 80.000 bezoekers per maand is het Nederlandse Seesle toonaangevend op dit gebied. De Kunstbon is de eerste bon die direct in te leveren is bij alle deelnemende kunstenaars.

"Kunst is iets heel persoonlijks," zegt algemeen directeur Pieter van Os. "Het is daarom niet eenvoudig een kunstwerk voor een ander te kopen. Met de Seesle Kunstbon heeft de schenker nu de mogelijkheid een origineel cadeau te geven, dat de ontvanger helemaal naar eigen smaak kan invullen."

Op de site staan meer dan 20.000 kunstwerken die in prijs sterk uiteenlopen. Het maakt ook niet uit welk soort kunst je zoekt; "we hebben van alles wel wat, van schilderijen en sculpturen tot fotografie, van 25 tot 50.000 Euro."

De kunstbon van Seesle onderscheidt zich door de zeer grote keuze aan kunstwerken en de directe inwisselbaarheid bij duizenden kunstenaars. Van Os: "Het is voor het eerst dat kunstenaars een cadeaubon zelf in het eigen atelier via internet kunnen verzilveren".

De kunstbon is online te koop op www.seesle.nl. De waarde van de kunstbon loopt van 25 tot 250 Euro. De bon kan na aankoop direct geprint worden. Iets traditioneler kan ook; de bonnen zijn tegen een kleine meerprijs leverbaar in een luxe geschenkverpakking. Voor zakelijke klanten zijn er extra mogelijkheden.

Zoekmachines

Van Os: "Kunstenaars kampen vooral met gebrek aan gelegenheid om hun werk aan een breed publiek te laten zien. Velen hebben prachtig werk en een mooie website, maar zijn slecht vindbaar en komen in zoekmachines zoals Google niet naar voren. Door de krachtenbundeling bij Seesle krijgen de kunstenaars er veel bezoekers en een gratis extra verkoopkanaal bij."

"En voor de potentiële kopers is het vinden van juist dat ene unieke betaalbare kunstwerk niet eenvoudig. Een galerie is voor veel mensen een te hoge drempel en heeft een beperkt aanbod. Goede amateurs, die vaak heel leuk werk hebben voor een schappelijke prijs, zijn al helemaal slecht te vinden."


Meer dan een Marktplaats

Seesle zorgt ervoor dat de foto's van de kunstwerken, desnoods bijgewerkt, netjes online staan. Verder let men erop dat de beschrijvingen kloppen bij de kunstwerken. Van Os: "Hiermee waarborgen we een professionele uitstraling en een goede vindbaarheid. En met de Seesle kunstbon wordt kunst voor een nog breder publiek toegankelijk."

De technologie die voor deze dienst gebruikt wordt is afkomstig van Bridgetools te Amsterdam, die de software voor de kunstbon speciaal voor Seesle.nl op maat heeft gesneden.