Danny Tenaglia remix contest op Beatport gewonnen door Gabriel Vezzola


HILVERSUM, 20080815 -- 's Werelds grootste en meest invloedrijke download portal in de dance industrie, het Amerikaanse Beatport, heeft er weer een boegbeeld bij. De op 24 juni 2008 uitgeloofde remix contest van Danny Tenaglia & Celeda's legendarische track "Music Is The Answer" - een samenwerking tussen Beatport en Danny Tenaglia's label Twisted Records - had haar apotheose op 14 augustus jl. met de bekendmaking van de absolute winnaar. En dat werd de uit Voorburg afkomstige producer Gabriel Vezzola.

Ruim 600 producers uit alle uithoeken van de wereld zonden hun interpretatie van "Music Is The Answer" in en wachtten in spanning af, terwijl het Beatport team de grove selectie voor haar rekening nam en Danny Tenaglia persoonlijk uit deze selectie de beste remix uitkoos. De winnaar maakte kans op een Beatport download tegoed, een mixer van Pioneer en het softwareprogramma Traktor Scratch. Maar wat voor de - volgens Beatport exact 624 - producers uiteraard veel belangrijker was: de digitale release van de winnende mix via Beatport op Tenaglia's Twisted Records.

Het feit dat een Nederlandse producer de eerste prijs in de wacht sleept onderstreept nog maar eens onomstotelijk dat Nederland mondiaal absoluut voorop loopt waar het dance producers betreft. "Gezien de vele inzendingen en kwaliteitsmixen verwachtte ik er niet veel van eerlijk gezegd. Music Is The Answer is altijd één van mij favoriete platen aller tijden geweest en alleen het kunnen remixen van deze plaat voor eigen gebruik was al een feest. Maar dat ik uiteindelijk een mail mag krijgen van Beatport met de mededeling dat ik de nummer één geworden ben, is bijna onwerkelijk!", aldus de nuchtere Voorburger, die al in het verleden platen heeft mogen releasen via o.a. Mid-Town Records en Audiodamage.


Internet:
www.myspace.com/vezzolagabriel
www.beatportal.com/feed/item/music-is-the-answer-remix-winners





Ingezonden persbericht