Waterschap Zuiderzeeland


Persbericht, 5 augustus 2008 2008/39

Sing Along in het Zuiderzeemuseum

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus organiseert het Zuiderzeemuseum het Sing Along- avondarrangement in het museumpark: lekker eten en meezingen met Schotse, Ierse, Franse en Nederlandse folkmuziek. Begeleid door muzikanten met één passie: muziek. Ze bezingen het leven en alles wat daarbij hoort: doorleefde liederen over vroegere tijden vol weemoed, liefde en verdriet.

Muzikanten mét passie
Tijdens de Sing Along-avonden is er muziek van het duo Gaye and Trish, de groep Paddy's Passion en de formatie 't Scheepsfolk. De Schotse `nachtengalen' Gaye and Trish musiceren al jaren samen ­ op verschillende cd's en op podia in heel Europa. Paddy's Passion speelt een gevarieerde staalkaart van Ierse folkmuziek. Met een bodhran (trommel), trekharmonica, Ierse fluit en hun meerstemmige zang trekken ze door Europa, de VS, Australië en Hongkong. De West-Friese maritieme volksmuziekgroep `t Scheepsfolk zingt over zeemansverlangens, de visserij en de Zuiderzee. Met een trekzak, accordeon, viool, bodhran, Ierse fluit, houten percussie, mondharmonica en bones zetten ze hun teksten op toon.

Muzikaal-gastronomisch programma
Op vrijdagavond 15 augustus vanaf 19.15 uur staat de muziek centraal in het Zuiderzeemuseum. Na een hartelijke ontvangst in het museumpark, begint het eerste concert in de kapel. Tijdens de pauze is er koele prosecco met een vis- of vleeshapje. Daarna vervolgt de Sing Along-avond ­ tot ongeveer kwart over negen. De entree bedraagt 22,50 euro per persoon. Zaterdag zijn muziekliefhebbers welkom vanaf 17.45 uur in het museumpark. Er is een zomerse bouillon met kruiden en groenten uit de eigen moestuin van het museum. Of ... meteen een eerste concert in de kapel. Om 19.30 uur volgt het diner in het Amsterdamse Huis. Het menu bestaat uit rundersteak met rode wijnsaus of gebakken zalm met geroosterde aardappels uit Andijk, courgettepuree met basilicum en twee soorten rauwkostsalade. Tijdens het diner en het nagerecht is er volop muziek en gelegenheid om mee te zingen. Rond 22.00 uur eindigt de Sing Along-avond. Tickets kosten 49,50 euro per persoon.

Reserveren
Reserveren kan uiterlijk tot en met 11 augustus 2008 bij de afdeling Events. Bereikbaar op het telefoonnummer 0228-351135 of per mail via events@zuiderzeemuseum.nl. De reserveringskosten bedragen 2,50 euro per boeking. Meer informatie op www.zuiderzeemuseum.nl/singalong


---

Noot voor de redactie,