AutoRai

Toyota Motorsport prominent aanwezig op ING RaceSalon

(8/8/2008)
Voor autosportliefhebbers is de Rotterdamse evenementenhal Ahoy op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus the place to be, want dan vindt daar de ING RaceSalon plaats. Toyota Motorsport is aanwezig met onder meer zijn 740 pk sterke Formule 1-auto en de Toyota Corolla WRC-rallyauto.

Op de ING RaceSalon in Ahoy heeft Toyota Motorsport een eigen stand. Hier showt Toyota Motorsport autoâs die een grote rol van betekenis hebben gespeeld in de succesvolle, inmiddels vijftigjarige, autosporthistorie van Toyota, zoals de Toyota Celica GT4 en de Corolla WRC. Met laatstgenoemde won Toyota enkele keren het wereldkampioenschap rally voor constructeurs. Maar ook de Toyota GT One is te bewonderen op de stand. Deze auto was in 1999 winnaar van zijn klasse in de legendarische 24-uursrace van Le Mans.

1999 is tevens het jaar waarin Toyota besloot de overstap te maken naar de prestigieuze Formule 1. Met succes: tijdens de race in Hongarije op zondag 3 augustus jl. behaalde Toyota F1 Team-coureur Timo Glock de tweede plaats. Op de ING RaceSalon staan bezoekers oog in oog met een van de Formule 1-autoâs van Toyota. Maar ook de Formule
1-truck van Toyota Motorsport, waar bezoekers kunnen deelnemen aan de pit-stop challenge is aanwezig.

âGreen Zoneâ
Zij aan zij met de hybride Toyota Prius is de schone en zuinige AYGO Xposed te vinden in de âGreen Zoneâ van de ING RaceSalon. Hier wordt uitgebreid stilgestaan bij zuinige autoâs en milieuvriendelijke technieken in de autosport die een weg hebben gevonden naar productieautoâs. In de âGreen Zoneâ staat ook een opengewerkte Toyota Prius, die het publiek een blik gunt op zijn innovatieve techniek.

De AYGO en Prius nemen verder deel aan de âNew Energy Demoâ tijdens Bavaria City Racing die op zondag 17 augustus in het Rotterdamse centrum plaatsvindt. In deze optocht van groene autoâs maken ook de hybridemodellen van Toyotaâs luxemerk Lexus â de

RX 400h, de GS 450h en de LS 600h â hun opwachting. De milieuvriendelijke modellen van Toyota en Lexus zijn terug te vinden op het Familieplein, waar diverse activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen worden georganiseerd.

De ING RaceSalon is op vrijdag 15 augustus van 12:00 tot 21:00 geopend. Op zaterdag 16 augustus is het autosportevenement te bezoeken van 10:00 tot 17:00. Meer informatie is te vinden op www.racesalon.nl.