Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 15-08-2008

Politie controleert op alcohol in verkeer

MEPPEL Donderdagavond heeft de politie rond Meppel ruim duizend automobilisten gecontroleerd. Deze controle vond plaats in het kader van Donderdag Meppeldag en hierbij is samen gewerkt met Politie IJsselland, Koninklijke Marechaussee en Veilig Verkeer Nederland. Tegen drie bestuurders is proces-verbaal opgemaakt vanwege een te hoog alcoholgehalte. Een 23-jarige man uit Meppel reed met 0,21 promille over de Hoogeveenseweg, net te veel voor een beginnend bestuurder. Daarnaast bleek hij nog ruim negenhonderd Euro aan niet betaalde boetes te hebben openstaan. Deze zijn direct afgerekend. Een 60-jarige man uit Hollandscheveld reed over de Blankenstein met 0,85 promille. Een 21-jarige beginnend bestuurder uit Wanneperveen reed over de Steenwijkerstraatweg met 0,36 promille. Alle drie kregen een proces-verbaal.
Verder zijn op de Werkhorst zes automobilisten betrapt met de lasergun. Zij reden allen met snelheden tussen de 70 en 75 kilometer per uur, terwijl 50 het maximum is. (08-162567)

Nog meer alcohol in het verkeer

EMMEN Donderdagnacht zagen agenten op de Hondsrugweg een 23-jarige Emmenaar rijden in een auto. Bij de controle die volgde bleek dat hij had gedronken. De 0,56 promille was te veel voor hem omdat hij nog geldt als beginnend bestuurder. (08-162561)

HOOGEVEEN Donderdagnacht reed een 40-jarige automobilist uit Hoogeveen over de Alteveer terwijl hij gedronken had. Bij de blaastest scoorde hij 0,66 promille. (08-162544)

Politie haalt bestuurder zonder rijbewijs van de weg

HOOGEVEEN Donderdagmorgen reed een 54-jarige man zonder vast woonadres met een auto door de Juliana van Stolberglaan. Omdat de surveillerende politieman wist dat deze man geen rijbewijs had, werd hij even later aan de kant gezet. De auto bleek ook niet te zijn verzekerd. Dat levert een proces-verbaal op en de auto is meegenomen naar het bureau. (08-162374)

Vrouw gebeten door Japanse vechthond

VLEDDER Een 50-jarige vrouw uit Vledder kreeg donderdagmiddag de schrik van haar leven. Zij werd bij een woning aan De Hoek aangevallen door een Japanse vechthond van het ras Tosa Inu. De vrouw is per ambulance met verschillende diepe wonden aan beide armen en het rechterbeen overgebracht naar de Isala Klinieken in Zwolle. Een dierenarts heeft de hond in overleg met de eigenaar laten inslapen. (08-162494)

Jonge winkeldief op heterdaad betrapt

ASSEN Donderdagmiddag is in een winkel aan het Koopmansplein een 16-jarige jongen uit Assen op heterdaad betrapt toen hij 6 paar sokken wilde meenemen zonder te betalen. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij heeft voor de desbetreffende winkel een winkelverbod van 12 maanden gekregen en gaat het Halt-traject in. (08-162469)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280