Politie Gelderland-Zuid

Certificaat Veilige Woning verlengd

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 15-08-2008 o Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft besloten met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2008 de woningen die voor hercertificering in aanmerking komen een bruikbaarheidstermijn van tien jaar toe te kennen. Voorheen was dit vijf jaar.

Dit houdt in dat bij de woningen die vanaf 1 juli 2002 een certificaat of hercertificering Veilig Woning is afgegeven, automatisch een bruikbaarheidstermijn van tien jaar geldt. Het CCV heeft in haar bestanden de periode omgezet naar tien jaar voor alle woningen die in aanmerking komen.

Na tien jaar komt de bruikbaarheidstermijn automatisch te vervallen. De woning dient dan opnieuw beoordeeld en/of aangepast te worden. U vraagt dus niet meer om een hercertificering, maar om een geheel nieuw certificaat. Een erkend PKVW-bedrijf in uw buurt kan uw woning opnieuw beoordelen. Inmiddels zijn er ongeveer 500 PKVW-bedrijven in Nederland.

Certificatie-instellingen

Na 1 juli 2008 mogen certificatie-instellingen een woning niet meer hercertificeren. Wanneer u recentelijk uw woning heeft laten hercertificeren door één van deze instellingen zijn zij niet verplicht u terug te betalen.

(11)

Laatst gewijzigd 15-08-2008 9:21 | © Regio Gelderland-Zuid |