Maastricht Aachen Airport


KLM stopt met 3x dagelijkse dienst Amsterdam Schiphol Maastricht Aachen Airport
Maastricht Airport 15-08-2008

KLM heeft aangekondigd met ingang van het winterseizoen 2008/'09 (29 oktober 2008) haar 3x dagelijkse vlucht Schiphol- Maastricht Aachen Airport te staken. Hiermee vervalt de laatste binnenlandse route van KLM, die sinds 1966 werd uitgevoerd. KLM voert als redenen voor dit besluit de tegenvallende financiële resultaten van de route en de verslechterde economische omstandigheden aan. Daarnaast zal ook de invoering van de Ecotax een belangrijke rol hebben gespeeld; om deze reden publiceerde KLM op haar Nederlandse website al enige tijd tarieven voor vertrek vanuit Düsseldorf.

Ondanks de moeilijke marktomstandigheden steeg de beladingsgraad juist de afgelopen jaren. Sander Heijmans, CEO van Maastricht Aachen Airport: "Voor zowel Maastricht Aachen Airport als de Provincie Limburg is dit besluit een bittere pil: er is zowel door de luchthaven als de Provincie veel moeite gedaan om de route in de lucht te houden en ook het Limburgse bedrijfsleven heeft zeer recentelijk haar steun voor de route aan KLM kenbaar gemaakt. Het gevoel overheerst dat KLM er enerzijds niet in is geslaagd het grote marktgebied rondom de luchthaven aan te boren en anderzijds door een vaak grillige dienstverlening, met relatief veel last-minute annuleringen, een groot aantal zakelijks reizigers van zich heeft vervreemd. Naast de zakelijke reizigers ontdekten ook steeds meer vakantiegangers de mogelijkheid om op MAA op te stappen en via Amsterdam hun bestemming te bereiken. Dit waren echter bijna uitsluitend Nederlanders omdat KLM er niet in slaagde het product ook via Duitse en Belgische agenten aan de man te brengen. Hierdoor werd het grootste deel van het marktpotentieel niet aangeboord aangezien de meerderheid van de 3 miljoen inwoners binnen 30 minuten reistijd van MAA net over de grens woont".

Hij vervolgt: "Ondanks het besluit van KLM, dat voor ons een verlies van 55.000 passagiers op jaarbasis betekent, verwachten we dit jaar desalniettemin fors te groeien. Door het gestegen aantal vakantiecharters en de zeer populaire Ryanair vluchten heeft MAA in de juli het passagiersaantal van 2007 al bereikt. Ook de vrachtdivisie loopt ruim voor op de resultaten van het afgelopen jaar. Wij zijn al met al bezig aan een goed jaar dat zonder invoering van de ecotax nog veel beter had kunnen zijn".

Ikverticket
Ryanair
vliegenvanafmaastricht.nl
Opvakantievanafmaastrich.nl
AKO
HOTELS

Part of the
Omniport Group.