Gemeente Zaanstad

15-08-2008

Werkzaamheden Burgemeester in 't Veldpark op schema

Vier bruggen verbinden straks de Rosmolenbuurt met Peldersveld

Het Burgemeester in 't Veldpark krijgt een grote opknapbeurt met nieuwe routes, bruggen en voorzieningen. Het werk dat nu het meest in het oog springt is de aanleg van drie nieuwe bruggen, twee fietsbruggen en een brug voor voetgangers. Voor het einde van het jaar zijn deze bruggen gerealiseerd. De vierde brug, die onderdeel uitmaakt van een trimroute door het park, zal waarschijnlijk in 2010 gebruikt kunnen worden door bezoekers.

De afgelopen week is onduidelijkheid ontstaan over de nieuwe bruggen in het park. Na persvragen is overgekomen dat er slechts drie nieuwe bruggen worden gebouwd, maar in het renovatieplan zijn vier bruggen opgenomen. De vierde brug gaat niet alleen over de Gouw, maar ook over de Heemtuin en is speciaal bedoeld voor trimmers.

"Het Burgemeester in 't Veldpark ziet er nu al een stuk mooier en aantrekkelijker uit en dan zijn de werkzaamheden nog niet eens afgerond," aldus wethouder Ronald Ootjers. "In het oostelijk deel worden nog een aantal veranderingen gerealiseerd." Zo komt er nog een klimheuvel in de buurt van de Martin Luther Kingweg, een skatebaan en twee trapveldjes. "Voor de totale renovatie is EUR 4,5 miljoen beschikbaar of hiermee alle plannen gerealiseerd kunnen worden is nog niet duidelijk. Maar ik ga ervan uit dat het vernieuwde park vier bruggen heeft", licht wethouder Ootjers toe.

Bij de renovatie van het park staan vier opgaven centraal:

1. Er moeten duidelijke routes door het park komen, waardoor er een goede verbinding ontstaat tussen de Rosmolenbuurt en Peldersveld.

2. De randen en entrees van het park moeten mooier en aantrekkelijker gemaakt worden met nieuwe beplanting en voorzieningen voor bezoekers.

3. De natuur moet meer de ruimte krijgen in het park, bijvoorbeeld door ecologische oevers van de Gouw.

4. Concentreer de publieksfuncties op bepaalde locaties in het park, zodat er op één plaats verschillende activiteiten mogelijk zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling Communicatie, Elly Klut, telefoon 075 - 655 24 14 of 06 - 15028930, e-mail e.klut@zaanstad.nl.