Datum: 15 augustus 2008

Lisse Aanhouding na beschieten ruit De politie heeft in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 augustus een 25 jarige man uit Nieuw Vennep aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een woning. De man wordt ervan verdacht donderdagavond bij de woning aan de Van der Veldstraat met een luchtdrukpistool te hebben geschoten. De bewoner en de verdachte zouden al langere tijd ruzie met elkaar hebben. De bewoner en enkele vrienden zaten in de woning toen een man op een bromfiets voorreed en de ruit beschoot. De bromfietser werd echter herkend en later in zijn woning aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Lisse Snelheidscontroles De politie heeft donderdag 14 en vrijdag 15 augustus snelheidscontroles gehouden op de Zwartelaan en de Loosterweg Zuid. Donderdagmorgen werd er gecontroleerd op beide wegen. Er werden drie bekeuringen voor te hard rijden geschreven. De gemeten snelheden waren 80, 82 en 93 km/uur. Vrijdag werden er op de Zwartelaan vier bekeuringen geschreven. De hoogst gemeten snelheid was eveneens 93 km/uur. De maximum snelheid op deze wegen is 60 km/uur.

Leiden Aanhouding na aantreffen drugs De politie heeft donderdagavond 14 augustus een 28 jarige Leidenaar aangehouden wegens het in het bezit hebben van harddrugs. De Leidenaar werd op het Schuttersveld gecontroleerd nadat hij zich kort daarvoor verdacht had gedragen toen agenten hem met zijn bromfiets zagen rijden. Bij de Leidenaar werden 97 bolletjes drugs en een zak wiet aangetroffen en in beslaggenomen.

Leiden Aanhouding voor heling fiets De politie heeft donderdagavond 14 augustus een 38 jarige man uit Ierland aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Agenten zagen de man met een vrouw fietsen over de Bernhardkade. Omdat de fiets van de man kenmerken van diefstal vertoonde werd hij gecontroleerd. De fiets bleek inderdaad als gestolen in de politiesystemen te staan. Volgens de man had hij de fiets enkele maanden geleden van een man bij het station gekocht voor enkele tientjes. De fiets is in beslaggenomen.

Gouda Aanhoudingen na spoor van vernielingen De politie heeft vrijdag 15 augustus in de vroege ochtend drie mannen uit Stolwijk van 22, 24 en 26 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een aantal vernielingen. De politie kreeg rond 03.45 uur de melding dat een groepje jongeren vernielingen pleegden bij een bouwkeet bij Klein Amerika. Ter plaatse gekomen zagen agenten een spoor van vernielingen beginnend bij de Lange Tiendeweg en de Fluwelensingel richting de dijk. Op de Lange Tiendeweg waren meerdere bloembakken, prullenbakken omgegooid en waren er ramen vernield. Op de Fluwelensingel troffen agenten glas en afval op de grond en waren verkeersborden en tijdelijke verkeerslichten eveneens omgegooid. Hier was de afzetting over ongeveer 200 meter omgeduwd. Een getuige gaf aan dat de jongeren richting de dijk opgelopen waren. De politie zag daar drie personen lopen en sprak ze aan. Bij het zien van de politie zetten twee van hen het op een lopen. De verdachten werden hierna aangehouden.

Moerkapelle Diefstal van koperen fittingen Twee mannen in een zilver kleurig BMW met aanhanger hebben donderdagavond 14 augustus ingebroken bij een bedrijf aan de Bredeweg. Een getuige zag even na 21.30 uur de twee mannen in de auto stappen en wegrijden richting de Rijksweg A12. Bij de loods van het bedrijf bleek het slot van de deur vernield te zijn en de deur was opengewrikt. Uit de loods werden vervolgens 45 dozen met koperen fittingen gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --