Persberichten Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht, 15-08-2008

Alcohol

SOEST Een automobilist werd op donderdagavond 14 augustus aangehouden omdat hij te veel drank op had.

Rond 23.45 uur werd een 57-jarige automobilist uit Soest op de Talmalaan gecontroleerd. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 500 ug/l, meer dan twee keer de wettelijke limiet van 220 ug/l. Tevens bleek dat het rijbewijs van de Soester was verlopen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het verlopen rijbewijs.

Snelheidscontrole

BAARN De politie heeft op donderdag 14 augustus met een lasergun een snelheidscontrole op de Lt. Gen. Van Heutszlaan gehouden. Acht automobilisten negeerden de maximumsnelheid van 50 km/u en werden bekeurd. De topper reed 70 km/u.

Te veel op

BAARN Een automobilist maakte zichzelf op donderdag 14 augustus verdacht en werd aangehouden.

Rond 15.50 uur zagen agenten dat een man op de Lt. Gen. Van Heutszlaan enkele lege bierblikjes weggooide, in zijn auto stapte en wegreed. Agenten gaven de automobilist, een 75-jarige man uit Baarn, een stopteken. Hij bleek te veel alcohol achter zijn kiezen te hebben en werd aangehouden.

De man blies bij de ademanalyse in het politiebureau 400 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen de Baarnaar is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.