Politie Haaglanden

persberichten 15 augustus

Haaglanden, 15-08-2008

Gratis winkelen
Den Haag Een 22-jarige Amsterdammer wilde donderdag 14 augustus een dagje gratis winkelen in Den Haag. Bij een slijterij in winkelcentrum Bazaar probeerde hij te betalen met vals geld. De eigenaar van de winkel had het in de gaten en maakte melding bij de politie. De Amsterdammer vluchtte te voet, maar agenten wisten de man al snel te vinden. Ze hielden de man aan en namen het geld in beslag. Politie Haaglanden doet nader onderzoek naar het valse geld.

Opruiming in de Rembrandtstraat
Den Haag Een inwoner van de Rembrandtstraat vertoonde in de nacht van 15 augustus wel een heel vreemde manier van opruimen. De 43-jarige Hagenaar gooide al zijn huisraad uit het raam naar buiten. Daarbij beschadigde hij twee geparkeerde autos. De eigenaren maakten melding bij de politie. De opruimer werd aangehouden en zit nog vast op het politiebureau.

Slok teveel op de snorfiets
Den Haag Vanwege zijn opvallende rijgedrag hield de politie in de nacht van 15 augustus 23-jarige man uit Den Haag staande in de buurt van de Grote Kerk. De man moest een blaastest doen en blies 700 ugl. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar werd zijn rijbewijs ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille).

Babbeltruc door postpakket
Den Haag - Een 76-jarige vrouw was donderdag 14 augustus om 17.30 uur slachtoffer van een babbeltruc. Bij haar woning aan de Ericalaan meldde zich een jongen met een pakketje voor haar waar zij geld voor moest betalen. Dit kon alleen met de pin. Echter de pintransactie lukte niet, waarop de jongeman vertrok. Later bleek een groot bedrag van de rekening van de vrouw te zijn afgeschreven. De politie heeft de zaak in onderzoek. Babbeltrucs komen helaas vaker voor en het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Het advies is dan ook om niet zomaar een onbekende in de woning toe te laten. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe of laat de voordeur dicht. Bel altijd de politie bij onraad, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Die code is namelijk alleen voor u. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest.

Luchtbuks uit Spanje
Voorburg Omwonenden meldden donderdag 14 augustus dat er vanuit een woning met een luchtbuks geschoten werd. Agenten gingen poolshoogte nemen en vonden in een woning aan de Scheltuslaan een gaspistool, inclusief patronen en munitie. De 20-jarige zoon des huizes verklaarde die op vakantie Spanje gekocht te hebben en dat hij vanuit de woning op een boom geschoten had. De agenten namen het wapen in beslag.

Weer teveel op
Wassenaar - Politieagenten controleerden 14 augustus om 20.00 uur een automobilist op de Storm van s-Gravezandeweg. De 43-jarige bestuurder uit Wassenaar bleek te rijden onder invloed en moest blazen. De Wassenaarder blies 385 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Omdat de man al eerder betrapt was terwijl hij reed onder invloed kon hij zijn rijbewijs direct inleveren.

Vrouwen op strooptocht
Rijswijk Beveiligingsmedewerkers betrapten donderdag 14 augustus om 19.00 uur twee vrouwen op winkeldiefstal in het winkelcentrum In de Boogaard. De vrouwen (35 en 44 jaar uit Den Haag) hadden in verschillende winkels goederen gestolen. De agenten vonden in hun tassen kleding, snoep en batterijen die ze niet afgerekend hadden. De vrouwen kregen een proces-verbaal.

Koperdieven aangehouden
Maasdijk Surveillerende agenten controleerden vrijdag 15 augustus om 02.00 uur een auto op de Nolweg. De inzittenden, twee mannen van 27 jaar uit Wateringen en Den Haag, hadden geen verklaring voor de aanwezigheid van koper in hun auto. Daarop hielden de agenten hen aan op verdenking van koperdiefstal.

Twee fietsers botsen
Delft Twee fietssters botsten donderdag 14 augustus om 16.20 uur op elkaar op de kruising van de Beestenmarkt en de Broerhuisstraat. Een 55-jarIge vrouw uit Schipluiden kwam daarbij hard ten val en de ambulance vervoerde haar naar het ziekenhuis.

Zonder rijbewijs en met drank op
Delft Bij de controle van een 22-jarige beginnend bestuurder uit Delft bleek dat hij niet geleerd had van eerdere lessen. Bij een blaastest blies hij 785 ugl, terwijl hij reed zonder geldig rijbewijs. Dat was al ingevorderd vanwege eerdere incidenten waarbij hij met drank op achter het stuur was betrapt. De Delftenaar moest mee naar het bureau, waar hij een proces-verbaal kreeg. De officier van justitie zal zich buigen over zijn zaak. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Geen rijbewijs
Zoetermeer Een 20-jarige automobilist uit Zoetermeer verklaarde meteen dat hij geen rijbewijs had toen politieagenten hem vrijdag 15 augustus om 00.35 uur op de Mosterdakker controleerden.
De Zoetermeerder moest mee naar het bureau waarna hij met een proces-verbaal naar huis kon.

Winkeldief gesnapt
Zoetermeer Een medewerker van een supermarkt aan de Dorpsstraat in Zoetermeer zag 14 augustus om 17.00 uur een man spullen meenemen zonder deze af te rekenen. Toen de medewerker de man aansprak ging deze er op een fiets vandoor en liet een tas met boodschappen achter. Gewaarschuwde politieagenten konden de 44-jarige man uit Zoetermeer op de Osylaan aanhouden. De man bleek ook in zijn jas meerdere etenswaren te hebben gestopt die hij niet had afgerekend. De Zoetermeerder moest mee naar het bureau en ging met een dagvaarding naar huis.