Korps Landelijke Politiediensten

Diefstal met mobiele telefoon opgelost

Delft, 15-08-2008 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft de diefstal van een portemonnee bij een tankstation langs de rijksweg A13 op donderdag 14 augustus 2008 opgelost met behulp van een mobiele telefoon. De twee verdachten een 35-jarige man uit Essen (B) en een 41-jarige man uit Wuustwezel (B) zijn aangehouden en na verhoor heengezonden. Zij hadden de portemonnee wel meegenomen, gooiden deze in een brievenbus in Vijfhuizen, maar ontkenden er geld uit gehaald te hebben.

Een passant van het tankstation had na het tanken van een kop koffie zijn portemonnee op het koffieapparaat laten liggen. Bij terugkeer was zijn eigendom verdwenen. Aan de hand van de camerabeelden stelde de Verkeerspolitie van het KLPD vast dat twee mannen met een Belgisch bestelbusje hier vermoedelijk verantwoordelijk voor waren.

iPhone
Eén van de medewerkers van het KLPD googlede met zijn iPhone naar het bedrijf van het busje en kwam zo bij twee medewerkers uit. Die verklaarden de portemonnee te hebben meegenomen. In plaats van deze af te geven aan de pompbediendes gooiden zij hem ongeveer 50 km verderop in een brievenbus in Vijfhuizen.

Brievenbus voortijdig geleegd
Met behulp van de postbode werd de brievenbus voortijdig geleegd en kwam de portemonnee tevoorschijn. Alles zat er nog in volgens de aangever, behalve de 210 euro. De Belgen verklaarden geen slechte bedoelingen te hebben gehad. Het teruggeven bij het tankstation niet was gelukt. Ze besloten om de portemonnee via de post terug te laten bezorgen.

Geld niet aangeroerd
Het geld dat er mogelijk inzat hebben zij, volgens eigen zeggen, niet aangeroerd. De Verkeerspolitie heeft een en ander vast gelegd in een proces-verbaal, dat wordt gezonden aan de officier van justitie.