Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 15-08-2008

Zes verdachten aangehouden voor mishandeling

(zie persberichten stad Utrecht d.d 14-08-2008: Utrechter zwaargewond

UTRECHT De politie heeft zes personen aangehouden die verdacht worden betrokken te zijn bij de ernstige mishandeling van een 19-jarige Utrechter op 14 augustus in de Schoutenstraat.

De Utrechter liep het letsel op toen hij donderdag 14 augustus omstreeks 01.20 uur op de Schoutenstraat werd belaagd door vijf a zes mannen. Hij kreeg diverse vuistslagen toegediend en kwam hierdoor ten val. De man werd met hersenletsel in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Naar aanleiding van berichtgeving in de media, waarbij beeldmateriaal van het cameratoezicht in Utrecht werd uitgezonden, meldden zich donderdagavond zes personen vrijwillig aan het bureau. De verdachten in de leeftijd tussen de 16 en 20 jaar uit Doetinchem, Laag-keppel en Gaanderen zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten.

De toestand van het slachtoffer is inmiddels iets verbeterd. De zes mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling. Onderzoek moet uitwijzen wie welk aandeel in de mishandeling heeft gehad. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 augustus een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets. Tevens was hij niet teruggekeerd van verlof uit de gevangenis.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 02.10 uur op de Paranadreef een man ter hoogte van het ziekenhuis staan. Naast de man stond een fiets, waarvan het slot verwijderd was. De 40-jarige man uit Zwolle werd aangesproken. Hij had een wazig verhaal over een vriend die even weg was, maar waarvan de fiets was.

De agenten trapten niet in de mooie praatjes van de man en hielden hem aan. Op het bureau bleek dat de Zwollenaar tevens niet teruggekeerd was van verlof uit een gevangenis in Zutphen. Na onderzoek en verhoor zal de man teruggaan naar de gevangenis.

UTRECHT Op de Swammerdamstraat heeft de politie donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Rond 16.45 uur kwam een melding van een getuige binnen dat een man zich verdacht gedroeg tussen geparkeerde autos in de omgeving van de Bernard de Waalstraat. Ter plaatse troffen agenten aan de hand van het opgegeven signalement een 19-jarige man uit Utrecht op de Swammerdamstraat aan. De man reed op een fiets waarvan het slot vernield was. Navraag van het framenummer bij de meldkamer leerde dat de fiets in 2007 gestolen was in Bunnik. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Atoomweg heeft de politie in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 augustus een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Rond 03.05 uur controleerden agenten een 44-jarige bestuurder uit Santiago. De man moest een eerste blaastest afleggen. Daaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 435 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur. Omdat de man uit het buitenland kwam werd door de officier van justitie direct een geldboete van 225 opgelegd, die de man ter plekke moest afrekenen.

Man gewond na beroving

UTRECHT Donderdagmiddag raakte en man gewond aan zijn arm toen hij beroofd werd door een onbekende man.

Een 42-jarige man uit Zaltbommel stond rond 13.05 uur op de Lange Nieuwstraat bij zijn auto. De man wilde iets in zijn kofferbak leggen. Op het moment dat hij deze opende stond er plotseling een onbekende man achter hem. De man sommeerde het slachtoffer zijn autosleutels af te geven. In een reflex gooide het slachtoffer de kofferbak dicht en rende bij zijn auto weg. De verdachte zag hierbij nog net kans de 42-jarige man met een mes in zijn arm te steken. Het slachtoffer liep hierdoor een snee van ruim 10 centimeter lang aan zijn arm op. Na behandeling kon hij naar huis.

De politie is op zoek naar getuigen van deze gewelddadige beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Godebaldkwartier heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag rond 16.05 uur dat een vrouw zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat de vrouw een aantal goederen mee wilde nemen zonder deze eerst af te rekenen. Het personeel greep in en hield de 48-jarige vrouw uit Utrecht aan. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de Utrechtse voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bekende de vrouw de diefstal gepleegd te hebben.

Man hindert de politie en filmt aanhouding

UTRECHT Donderdagmiddag werd een agent door een man gehinderd in het uitvoeren van zijn werk. De man filmde uiteindelijk een aanhouding.

Een agent van het mountainbiketeam kreeg donderdagmiddag een melding van een steekpartij in de omgeving van de Neude. De agent spoedde zich naar de opgegeven locatie. Hierbij reed de agent een geslotenverklaring in om snel ter plaatse te kunnen zijn. Door een medeweggebruiker werd de agent hierop gewezen. Nadat de agent in de snelheid had uitgelegd dat hij naar een incident op weg was, bleef de 53-jarige man uit Utrecht de agent met zijn fiets irritant volgen en versperde zelfs tot twee maal toe zijn weg.

Ter plaatse bij het incident werd de agent gedwongen zijn vuurwapen te trekken om een verdachte te kunnen aanhouden. De Utrechter die de gehele route achter de agent aanreed vond het uiteindelijk nodig de aanhouding met zijn mobiele telefoon te filmen. De agent heeft de Utrechter de regels nog maar eens uitgelegd, waarop de man zijn weg vervolgde.

Gestolen merkkleding aangetroffen

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag in een woning een grote partij gestolen merkkleding aangetroffen. Twee personen werden aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie donderdagmiddag rond

13.50 uur een onderzoek in bij een woning aan de Priokstraat. In een tuinhuisje achter de woning werd een grote partij merkkleding aangetroffen. In totaal werd voor ruim 15.000 euro aan gestolen kleding in beslag genomen. Een 47-jarige man en een 22-jarige vrouw werden aangehouden.