Politie Zuid-Holland-Zuid

14/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 14-08-2008 o Persberichten district II

BUSJE PEPPERSPRAY IN DE AUTO
LEERDAM Een 18-jarige jongeman uit Geldermalsen is in de nacht van woensdag 13 augustus op donderdag 14 augustus aangehouden in de Roekstraat in Leerdam. Surveillerende agenten controleerden de automobilist en vonden in een opbergvakje in de auto een busje pepperspray. Dit is verboden in Nederland. De jongeman verklaarde het busje in België gekocht te hebben voor zijn vriendin mocht ze ooit in moeilijkheden komen. Na verhoor werd hij heengezonden, de pepperspray is in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
LEXMOND Het rijbewijs van een 25-jarige man uit Vianen is in de nacht van woensdag 13 augustus op donderdag 14 augustus ingevorderd op de A27. De man reed tussen Lexmond en Vianen te hard op de snelweg. Door de politie werd vastgesteld dat de man gecorrigeerd 182 km per uur reed waar een maximum snelheid geldt van 120 km per uur. RIDDERKERK Door het Verkeerhandhavingsteam is woensdagavond 13 augustus het rijbewijs van een 37-jarige vrouw uit Maassluis ingevorderd. Ze reed op de A15 met een gecorrigeerde snelheid van 152 km per uur terwijl er 100 km per uur is toegestaan. Ze werd bij Ridderkerk aan de kant gezet en is voorlopig het rijbewijs kwijt.

VERKEERSCONTROLE
ALBLASSERWAARD/VIJFHEERENLANDEN Het Verkeershandhavingsteam heeft woensdag 13 augustus op verschillende plekken in district 2 een verkeerscontrole gehouden ter bevordering van de verkeersveiligheid. In Giessenburg (Molenweg), Hoornaar (Middenweg en Dorpsweg), Hoogblokland (Dorpsweg), Schelluinen (Voordijk), Arkel (Stationsweg en Dam) en Gorinchem (Concordiaweg) werden in totaal 255 autos en 15 bromfietsers gecontroleerd. Overtreders werden direct van de weg gehaald en bekeurd. 46 maal werd een overtreding geconstateerd: 24 automobilisten hadden de gordel niet om, 2 bromfietsers hadden geen helm op en 20 personen reden te hard waarvan 1 persoon op de Middenweg in Hoornaar zijn rijbewijs moest inleveren. Hij reed 135 km per uur waar 60 km per uur is toegestaan.

AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Twee broers van 19 en 21 jaar uit Hardinxveld-Giessendam zijn in de nacht van woensdag 13 augustus op donderdag 14 augustus door de politie aangehouden op de Buitendams. Ze worden verdacht van het vernielend van de ruiten van een woonhuis aan de Buitendams. Ze zouden dit meerdere keren hebben gedaan. Afgelopen nacht werden de bewoners wederom wakker van glasgerinkel waarop de politie werd ingeschakeld die de knapen aanhield. Ze zijn ingesloten voor verhoor.