Persberichten Rijn & Venen, 11.40 uur

Utrecht, 15-08-2008

Gordelcontrole

WOERDEN De politie heeft donderdag 14 augustus tussen 13.00 en 14.00 uur op de Hogewal een verkeersscontrole gehouden met name gericht op het dragen van gordels.

In totaal zijn er negen bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en twee voor het niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs.

Verkeerscontrole

MIJDRECHT Op donderdag 14 augustus heeft de politie tussen 17.45 en 21.00 uur op de Rondweg een verkeerscontrole gehouden.

In totaal zijn er 19 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel ( 11), niet handsfree bellen ( 2) en het niet tonen van rij- of kentekenbewijs ( 4).

Snelheidscontrole

KAMERIK- Op donderdagavond 14 augustus heeft de politie tussen 20.00 en 21.30 uur op de Ing. Enschedeweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

In totaal werden er 12 hardrijders bekeurd. De topper reed 135 km per uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man aangehouden

MAARSSEN Op vrijdagochtend 15 augustus is een man aangehouden die zich verdacht gedroeg.

Tijdens een surveillance zag de politie rond 03.10 uur een vreemd geparkeerde auto staan op de Sportparkweg. De bestuurder van de auto gedroeg zich wat nerveus en stopte snel iets in zijn zak toen hij de agenten aan zag komen. Hij bleek in het bezit van een kleine hoeveelheid drugs. Omdat de verdachte geen identiteitsbewijs kon tonen werd hij aangehouden.

Later op het bureau bleek dat de man, 25 jaar en afkomstig uit De Meern, mogelijk illegaal in Nederland verblijft. De vreemdelingenpolitie stelt hier een onderzoek naar in.