Gemeente Dongen


Eerste kunstgrasvoetbalveld

De aanleg van het eerste kunstgrasvoetbalveld in de gemeente Dongen is deze week begonnen. Wethouder Piet Panis (Sport) verrichtte op vrijdagmorgen 15 augustus op sportpark De Biezen van VV Dongen de openingshandeling.

De wethouder deed dat door achter het stuur te kruipen van een enorme graafmachine. Hij hielp daarmee een handje mee met de eerste werkzaamheden. Er moet eerst een laag van zo'n 40 centimeter over het hele veld worden afgegraven, alvorens de onderlaag voor het kunstgras kan worden geplaatst. In totaal moet zo'n 4000 kubieke meter aarde worden afgevoerd.

Naar verwachting is voetbalvereniging Dongen over zes tot zeven weken de trotse eigenaar van een hoogwaardig kunstgrasveld.

Voorzitter Jan Beex en wedstrijdsecretaris Jan Laurijsen van VV Dongen waren ook aanwezig. Zij spraken een dankwoord uit aan wethouder Panis en de gemeenteraad van Dongen en vertelden aan veslaggevers van het Weekblad van Dongen, De Kabelkrant, BN De Stem en de tv-ploeg van Brabant10 dat VV Dongen dankzij het kunstgras straks verlost is van een groot capaciteitsprobleem.