KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

15-8-2008

WK Dart 18 in Workum

Van augustus 10 t/m 15 augustus 2008 wordt het WK Dart 18 gehouden in Workum. Meer dan 100 catamarans strijden hier om de wereldbeker. Na twee dagen voeren Emmanuel Dodde en Billy Besson het klassement aan.

Op maandag startten 216 deelnemers uit meer dan tien verschillende landen. Het was een spectaculaire start van het WK, met een stevige zuidwestenwind. Uitdagende condities dus voor de drie races die gepland op deze dag stonden.

Vanaf het begin lieten de Fransen Emmanual Dodde en Billy Besson zien dat ze hier waren gekomen om de wereldtitel mee naar huis te nemen. Met een serie van 1-1-2 gaven ze hun visitekaartje af. Na drie races worden ze op de voet gevolgd door de huidige wereldkampioen Dan Norman uit Engeland die, met een serie van 1-2-3, redelijk tevreden
terugblikt op de eerste dag: Het was een behoorlijk hectische start van het kampioenschap. We zijn bij met onze resultaten. Helaas staat er nog iemand voor ons, maar hopelijk verbeteren de condities nog iets en neemt de wind wat af, zodat we weer voor hen kunnen komen.

Op de tweede dag van het WK Dart 18 werd er windkracht 7 verwacht. En dus werd er geprobeerd om nog snel de twee geplande wedstrijden te varen, waarbij uiteindelijk slechts de helft van de boten is
gefinished in de tweede race. Deelneemster Nicolette van Gorp, tevens voorzitter van de Internationale Dart Organisatie, bevestigt het beeld: Er was te veel wind voor ons en we hadden de boot onvoldoende onder controle. We zijn tweemaal omgeslagen en toen was het genoeg en zijn we gestopt.

Na de tweede dag is de top vijf als volgt:


1. Emmanuel Dodde/ Billy Besson 5 punten

2. Daniel Norman/ Melanie Rogers 6 punten

3. David Lloyd/ Cathrin Farthing 11 punten

4. Nuno Rocha/ Joao Gil Morais 17 punten

5. Paul Wakelin/ Ellie Draper 18 punten

Beste Nederlanders:

9. Harry van Veen/ Niels Oostenburg 33 punten