KNSB

Voorzitter Carel Paauwe vertrekt bij KNSB
publicatie: 15-8-2008

Hoogland (KNSB) - Carel Paauwe, sinds 2006 voorzitter van de KNSB, heeft aangekondigd dat hij binnen afzienbare tijd zijn functie bij de schaatsbond zal neerleggen. Het belangrijk groter dan voorziene tijdsbeslag dat met een juiste uitoefening van het voorzitterschap gemoeid is heeft hem met spijt moeten concluderen dat er weinig tijd overblijft voor zijn andere maatschappelijke en zakelijke verplichtingen, waardoor hij zich genoodzaakt ziet zijn functie bij de schaatskoepel op te geven.

Paauwe: "Het voorzitterschap van de KNSB is een veel omvattende functie. De algehele sturing, het verenigingsdeel van de bond, de topsport en de commercie vragen veel tijd en aandacht, vooral gezien de zich zo wijzigende omstandigheden in de sport. Ik kan echter onvoldoende tijd vrijmaken om dit goed te doen."

Het algemeen bestuur van de KNSB beraadt zich over de ontstane situatie als gevolg van het aangekondigde vertrek van haar leidsman, alsmede over de procedure voor het aantrekken van een nieuwe voorzitter.