Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen / slachtoffers insluipingen
Publicatiedatum: 15-8-2008 13:02:03

EDE/BENNEKOM - De politie heeft op 9 augustus een 35-jarige man uit Bennekom aangehouden op verdenking van (poging) tot insluiping. De man wordt ervan verdacht die zaterdagochtend een poging te hebben gedaan om een woning in Ede in te sluipen. Politieagenten die dit zagen gebeuren, konden de 35-jarige man tijdig aanhouden..

De afgelopen weken kwamen meerdere meldingen binnen van bewoners in Bennekom die het slachtoffer waren geworden van een insluiper. De politie waarschuwde de bewoners hiervoor in een persbericht op 4 augustus en is een onderzoek gestart. Dit heeft geleid tot de aanhouding van de Bennekommer. Na de aanhouding is de verdachte op dinsdag 12 augustus door de rechter-commissaris in bewaring gesteld voor 14 dagen.

Onderzocht wordt of de verdachte mogelijk meerdere insluipingen heeft gepleegd .
Politie en Openbaar Ministerie zijn daarom op zoek naar mogelijke slachtoffers / getuigen van (pogingen) tot insluiping in de omgeving van Ede en Bennekom. Het gaat om de periode van eind februari 2008 tot augustus 2008. Bent u slachtoffer van (poging tot) insluiping of bent u in de afgelopen maanden mogelijk getuige geweest of heeft u vreemde zaken gezien rondom woningen in Ede en/of Bennekom? Neemt u dan contact op met de politie via 0900 - 8844 of ga langs bij uw plaatselijke politiebureau.
(08-108113)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---