Dienstenbond CNV

Nieuws

6 augustus 2008

Cao geldt voor hele Technische Groothandel

Door een besluit van de minister op verzoek van onder andere CNV Dienstenbond is de cao Technische Groothandel per 17 juli 2008 geldig geworden voor alle bedrijven in de branche. Dit betekent dat alle werknemers werkzaam in de Technische Groothandel een beroep kunnen doen op de cao.

In februari van dit jaar heeft CNV Dienstenbond namens u een akkoord gesloten over een nieuwe cao Technische Groothandel. Nadat dit akkoord was gesloten, hebben de leden er in ruime meerderheid mee ingestemd. Daarmee werd de cao per 1 januari 2008 van kracht voor alle werknemers werkzaam bij een Technische Groothandel die lid is van de WTG (Werkgevers Technische Groothandel). Vervolgens hebben partijen, waaronder CNV Dienstenbond, een verzoek gedaan aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de cao voor de hele Technische Groothandel (dus ook de bedrijven die geen lid zijn van de WTG) algemeen verbindend te verklaren. Half juli heeft de minister het besluit genomen dat de cao per 17 juli 2008 geldt voor de hele branche. Dit betekent dat per 17 juli nu ook medewerkers van Technische Groothandels die geen lid zijn van de WTG een beroep kunnen doen op die cao. Per 17 juli 2008 hebben zij dan ook recht op de afgelopen loonsverhoging van 3,25% en de loonsverhoging van 3% per 1 januari 2009, de eindejaarsuitkeringen en de vakbondscontributie is fiscaal aftrekbaar, waardoor de belasting meebetaalt aan uw lidmaatschap.

Uw werkgever leeft de cao niet na
Mocht uw werkgever de cao of onderdelen daarvan niet naleven dan adviseren wij u dit bij uw werkgever aan de orde te stellen. Komt u daar met uw werkgever niet uit of zijn dit soort zaken onbespreekbaar, dan adviseren wij u contact met ons op te nemen. Samen kunnen we dan kijken of en wat we eraan kunnen doen.

Werkgroepen en commissies
In de cao zijn een aantal werkgroepen en commissies benoemd om bepaalde onderwerpen (arbeidsomstandigheden, werktijdenregeling, leesbaarheid cao, arbeidsmarkt en employability, pensioenfonds) verder uit te zoeken en uit te werken. Deze commissies zijn inmiddels van start gegaan of komen allemaal nog rond deze zomer bij elkaar. We willen de periode tot de zomer volgend jaar gebruiken om de commissies en werkgroepen hun werk te laten doen, zodat we in de zomer van volgend jaar kunnen starten met de voorbereidingen voor de volgende cao-onderhandelingen.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 023-5670615 of e-mail: j.warnaar@remove-this.cnvdibo.nl ).