Politie Zuid-Holland-Zuid

15/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 15-08-2008 o Persberichten district I

POGING DIEFSTAL VANAF BOUWTERREIN
ZWIJNDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 14 augustus op vrijdag 15 augustus twee mannen van 30 en 33 jaar uit Zwijndrecht aangehouden op een bouwplaats in de Steenbokstraat. Agenten namen poolshoogte en troffen de twee op het afgesloten terrein. Ze hadden een tas met inbrekersgereedschap bij zich en wilden een container openbreken. Beiden werden aangehouden en ingesloten.

TEKEER TEGEN WEGENWACHT
HENDRIK-IDO-AMBACHT/RIDDERKERK Op de A15 (zuidbaan) ter hoogte van een tankstation is donderdagavond 14 augustus een 32-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij stond daar met autopech op de vluchtstrook en had de ANWB gebeld. Een wegenwacht kwam naar de man om naar zijn auto te kijken. Uit de administratie bleek echter dat de Rotterdammer de keren hulp van de ANWB op jaarbasis al had verbruikt wat betekende dat de man 120 euro moest betalen voor hulp van de wegenwacht. Hij werd hier zo boos om dat hij de wegenwacht bedreigde en hem een duw gaf waardoor de man zijn hoofd stootte tegen de deurstijl van zijn voertuig. De geschrokken wegenwacht stapte in en reed weg. De politie werd ingeschakeld die de man aanhield en in verzekering heeft gesteld. Hij zal nader worden gehoord. De wegenwacht is nog door ambulancepersoneel behandeld aan de opgelopen hoofdwond. De politie onderzoekt de zaak.

BOODSCHAPPENKAR VOL
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 14 augustus een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het Van Eesterenplein. Hij laadde zijn winkelwagentje vol met boodschappen (totaalwaarde 177,97 euro) en wilde via de ingang weer naar buiten gaan zonder te betalen. Personeel had hem in de gaten waarop de man de kar achterliet en vluchtte. Hij kon alsnog in de kraag worden gevat. De politie sloot de man in. Hij legde een bekennende verklaring af. Na verhoor werd hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.