KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

15-8-2008

WK Techno 293 The Dutch like it windy

Deze week wordt het WK Techno293 gevaren in Sopot in Polen, dat nog tot en met 16 augustus duurt. Ruim 200 jeugdsurfers strijden op de Bic Techno 293 OD om de kampioenstitels in de U15, U17 en Open klassen. Na vier wedstrijddagen begint het klassement duidelijke vormen aan te nemen.

Er waren dagelijks wisselende omstandigheden op de Baltische zee. Op de vierde dag waaide het zeer hard. Tijdens de eerste twee races zorgde de wind voor een stevige 6 BFT op de wedstrijdbaan, wat goed in de smaak viel bij de Nederlandse deelnemers.

Regerend Nederlands kampioen Techno293, Kiran Badloe (NED-194), scoorde met een riante voorsprong twee knappe eerste plaatsen in de U15 fleet. In de eerste race moest hij er nog hard zijn best voor doen, als tweede rondde hij de bovenboei. Eenmaal bij boei twee had hij de leiding overgenomen om even later met een ruime voorsprong over de finish te vliegen. Tussen de races trok de wind verder aan, met regelmatig 25 knopen op de windmeter.

In race twee domineerde Kiran van start tot finish. Een knappe prestatie in deze heftige omstandigheden en een geweldig debuut op zn eerste wereldkampioenschap. Na zeven races staat Kiran nu op de elfde plaats in de U15 Boys fleet van 45 surfers onder de vijftien jaar.

De Nederlandse meiden hadden het een stuk zwaarder met hun 7.8 zeilen in de Techno Open klasse. Carlijn scoorde op de vierde dag twee eerste plaatsen en heeft de leiding in het klassement overgenomen. Op de voet gevolgd door Esther en Lilian de Geus op de derde en vierde plaats.

Nog twee dagen te gaan voor we weten wie zich de nieuwe wereldkampioen Techno293 mag noemen. De Nederlandse surfers hopen op nog een paar dagen met veel wind.