Gemeente Enschede

Uitvoeringsovereenkomst nieuwbouw winkelcentrum en woningen Twekkelerveld ondertekend

Wethouder Roelof Bleker heeft op 15 augustus een uitvoeringsovereenkomst gesloten met ontwikkelingscombinatie DnA, bestaande uit Woningcorporatie Domijn en AM Vastgoedontwikkeling, voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum en 63 woningen in de wijk Twekkelerveld. Namens Domijn ondertekende Andries Toering de overeenkomst, namens AM directeur regio Noord-Oost, Hans Koopmans. De ondertekening vond plaats in bijzijn van de wijkraad Twekkelerveld.

Het oude winkelcentrum is inmiddels grotendeels gesloopt. Het gedeelte aan de G.J. van Heekstraat dat behouden blijft wordt opgeknapt. In totaal krijgt het Twekkelerveld een nieuw winkelcentrum van circa 6200 m2 met daarboven 83 huur- en koopappartementen. Daarnaast worden aan de Voermanstraat en Johan Wijnoltsstraat 63 woningen gerealiseerd. Met de ontwikkeling van dit winkelcentrum, de bouw van 63 woningen elders in de wijk en het nieuwe medisch centrum inclusief zorgappartementen, krijgt de wijk een stevige kwaliteitsimpuls.

Twekkelerveld krijgt een modern opgezet winkelcentrum met een ruim winkelaanbod, waaronder twee supermarkten. De bovenliggende woningen worden deels verkocht en deels verhuurd. De woningen aan de Voermanstraat en de Johan Wijnoltsstraat bestaan uit een mix van patio-, vrijstaande-, twee onder één kap- en rijwoningen. De start van de bouw vindt plaats in het laatste kwartaal van dit jaar en duurt circa twee jaar.

15 augustus 2008