Politie Zuid-Holland-Zuid

080815_Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 15-08-2008 o Persberichten district II

BEROVING OP RIJKSWEG A-27
(Vervolgbericht 7 augustus j.l.)
GORINCHEM De taxichauffeur die in de nacht van woensdag op donderdag 7 augustus op de rijksweg A-27 ter hoogte van Gorinchem in zijn been werd geschoten, komt uit België. De man zou de inzittenden vanaf het vliegveld Zaventem in Brussel hebben opgepikt om naar Amsterdam te rijden. Dit blijkt uit onderzoek van de politie. De drie inzittenden werden na verhoor op het politiebureau aangehouden en in verzekering gesteld. De politie hoorde de verdachten waarna ze werden heengezonden. De taxichauffeur is na zijn getuigenverklaring teruggekeerd naar België.

De politie kreeg rond 04.00 uur een melding van twee fietsers die op de Nieuwe Wolpherensedijk vier mensen hadden aangetroffen waarvan er één gewond bleek te zijn aan zijn been. Deze gewonde man, een 52-jarige taxichauffeur, verklaarde dat hij was gedwongen zijn taxi te stoppen door een auto met zwaailichten. Toen de taxi tot stilstand werd gebracht, werd op de man geschoten waarbij één van de kogels het been van de man raakte. De andere inzittenden, een 26-jarige vrouw uit Amsterdam, een 25-jarige vrouw uit Bulgarije en een 37-jarige man uit Bulgarije moesten het voertuig verlaten en bleven ongedeerd. De auto en de spullen van de betrokkenen werden meegenomen door de onbekende verdachten.
De auto van de taxichauffeur werd op donderdagmorgen 7 augustus teruggevonden op de Hugo Botterweg in Noordeloos.

De politie startte een onderzoek op en riep getuigen, waaronder de fietsers, zich op om zich te melden. De fietsers meldden zich naar aanleiding van de getuigenoproep. Het onderzoek wordt voortgezet. Mocht u meer informatie hebben over dit incident, dan kunt u contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

SNELHEIDSCONTROLE STEMT OMWONENDEN TEVREDEN
LEXMOND Tot grote tevredenheid van bewoners en publiek is donderdagavond 14 augustus een radarsnelheidscontrole gehouden op het Lakerveld. In een uur tijd (tussen 18.30 en 19.30 uur) werden 147 passanten op snelheid gecontroleerd, 46 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 112 km per uur. Alle overtreders krijgen een bekeuring thuis.

IRRITATIE LEIDT TOT MISHANDELING IN HET VERKEER ALBLASSERDAM De politie heeft op donderdagavond 14 augustus twee broers van 18 en 24 jaar uit respectievelijk Waddinxveen en Kinderdijk aangehouden. Ze worden verdacht van mishandeling van een 38-jarige man uit Alblasserdam. De broers reden in de auto op de brug over de Noord richting Alblasserdam, toen de 18-jarige bestuurder geïrriteerd raakte door de 38-jarige automobilist die achter hem reed. De man zou kleven. Bij de afslag voor de stoplichten richting De Helling in Alblasserdam escaleerde de situatie tussen de inzittenden van de twee autos. De broers en ook de 38-jarige man stapten uit en raakten slaags met elkaar. Vervolgens stapten de broers weer in en reden weg. De gewonde 38-jarige automobilist reed hen achterna en schakelde onderweg de politie in. Die hield de twee aan op het woonadres van de 24-jarige in Kinderdijk. De gewonde man liep een gescheurde bovenlip op, ook mist hij een boventand. Hij heeft aangifte gedaan. De 18-jarige verdachte bleek na een blaastest alcohol genuttigd te hebben. Hij blies 0,4 promille terwijl de grens voor beginnend bestuurders op 0,2 promille ligt. Na verhoor werden beiden s avonds heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

MOTORRIJDER OVERLEDEN
(vervolgbericht 14 augustus j.l.)
WIJNGAARDEN De 24-jarige man uit Wijngaarden die op donderdagmiddag 14 augustus ernstig gewond raakte bij een verkeersongeval op de N482 ter hoogte van Wijngaarden is later die middag in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.
De motorrijder kwam uit de richting N214 en reed richting de Sportlaan. Hij wilde een bestelbusje inhalen maar dit mislukte. De man reed op de achterkant van het busje, kwam ten val en belandde op de rechterweghelft waar de man door een personenauto werd meegesleurd. Het personeel van twee ambulances en een het medisch team van de traumahelikopter waren aanwezig om de man ter plaatse te behandelen. De politie zette de weg af. De brandweer was ter plaatse omdat in eerste instantie sprake was van beknelling. De
verkeersongevalanalisten van de Regionale Verkeersondersteuning doen onderzoek naar het incident.

INBRAAK: ROLSTOELTAXI EN LCD-TVS GESTOLEN
AMEIDE In een pand aan het Aaksterveld in Ameide is in de nacht van woensdag 13 augustus op donderdag 14 augustus ingebroken. In het pand zijn een fietsenwinkel, elektronicawinkel en taxibedrijf gevestigd. In het pand van het taxibedrijf werden autosleutels gestolen waarna een zilvergrijze Mercedes Vito bus werd weggenomen. Deze stond geparkeerd op het parkeerplaatsje achter het bedrijf. Het gaat om een taxibus die is uitgerust voor het vervoeren van invaliden. De Mercedes Vito is voorzien van een blauwe kentekenplaat: 47-LL-VN. In de elektronicazaak werd het muntgeld uit de kassa gestolen, een zaklamp, 7 LCD televisies en een home Cinemaset. De fietsenwinkel werd voor zover nu bekend niet bezocht door de dader(s). De politie heeft de aangifte opgenomen en start een onderzoek.
Getuigen die in die nacht iets verdachts hebben gezien in Ameide of de rolstoeltaxi ergens heeft zien rijden, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)