Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 15 augustus 2008

PvdA: Avondklok een succes, nu doorpakken!

Op verzoek van de PvdA-fractie heeft de burgemeester in mei een selectieve avondklok op Katendrecht ingesteld. Deze maatregel was bedoeld om een aantal jongeren, die de buurtbewoners veel overlast bezorgden, 's avonds van straat te houden. Gisteren werd bekend dat de burgemeester de avondklok stopzet, omdat deze volgens hem overbodig is geworden.

Dat de rust langzaamaan terugkeert op Katendrecht doet Peter van Heemst, fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad, goed. "Het is gebleken dat de avondklok een groot succes is. Veel bewoners van 'de kaap' vinden dat met mij" Dat de burgemeester geen reden ziet om de avondklok nog langer in stand te houden is volgens van Heemst positief: "Dat betekend dat er een patroon is doorbroken. De ouders van deze kinderen zijn zich nu blijkbaar meer bewust van hun verantwoordelijkheden."

De avondklok was onderdeel van een pakket aan maatregelen. Van verschillende mensen werd een extra inzet gevraagd om snel een verbetering op Katendrecht te forceren. Van Heemst wil van het stadbestuur weten hoe ver dit nu op dreef is. "Iedereen weet dat je er niet bent met het instellen van een avondklok, er moet meer gebeuren wil de overlast voorgoed tot de verledentijd behoren."