Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 augustus 2008

Bromfietser gewond na aanrijding met personenauto

Rossum

Een 18-jarige bromfietser uit Ootmarsum is op donderdagavond 14 augustus in Rossum gewond geraakt toen hij een personenauto met aanhanger niet meer kon ontwijken.

Donderdagavond 14 augustus werd om ongeveer 17.50 uur een aanrijding gemeld op de kruising Vospeldijk / Ootmarsumsedijk in Rossum. Een 18-jarige bromfietser uit Ootmarsum, welke over de Ootmarsumsedijk in de richting van Ootmarsum reed, zag een personenauto met aanhanger, die over de Vospeldijk in de richting van Weerselo reed over het hoofd. Een aanrijding met de auto, bestuurd door een 34-jarige man uit Hengelo, kon niet meer voorkomen worden. De bromfietser is met onbekend letsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-102742)

Aanhouding na aantreffen hennepkwekerij

Enschede

Een 52-jarige man is op donderdag 14 augustus aangehouden nadat in een woning aan het Vorstmanplantsoen in Enschede een inwerkingzijnde hennepkwekerij werd aangetroffen.

Op donderdag 14 augustus werd in een woning aan het Vorstmanplantsoen in Enschede een inwerkingzijnde hennepkwekerij aangetroffen. Tevens werd er illegaal stroom afgetapt. Een 52-jarige Enschedeër kon hiervoor worden aangehouden. De kwekerij en kweekbenodigdheden worden geruimd en de politie heeft de zaak in onderzoek. (08-102525)

Roekeloos rijgedrag, rijbewijs ingevorderd

Vriezenveen

Van een 20-jarige automobilist uit Groningen is donderdagmiddag 14 augustus het rijbewijs ingevorderd. Roekeloos rijgedrag op de N36 was geconstateerd. Op een haar naar was een aanrijding ontstaan.

Donderdagmiddag 14 augustus om ongeveer 15.05 uur werd gemeld dat op de parkeerplaats van de N36 ter hoogte van Vriezenveen op een haar na een aanrijding had plaats gevonden. Bleek dat een 20-jarige automobilist uit Groningen, met hoge snelheid de parkeerplaats op gereden was. Op een haar na miste hij een vrachtwagenchauffeur die naar zijn vrachtwagen liep. Op het einde van de parkeerplaats kon de automobilist de bocht naar links niet meer halen door zijn hoge snelheid, kwam met zijn voorwiel tegen een trottoirband en een eind verder op in de berm tot stilstand.

De 20-jarige bestuurder had nog geen maand zijn rijbewijs. In verband met het roekeloze rijgedrag is het rijbewijs van de 20-jarige man ingevorderd. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

Almelo

Een 32-jarige man uit Almelo kon op donderdagmiddag 14 augustus worden aangehouden nadat was geconstateerd dat hij zojuist een aantal goederen zonder te betalen had meegenomen uit een winkel aan de Rosa Luxemburgstraat in Almelo.

Op donderdagmiddag 14 augustus om ongeveer 16.30 uur werd een 32-jarige man uit Almelo aangehouden nadat hij zojuist een aantal goederen had ontvreemd uit een winkel aan de Rosa Luxemburgstraat in Almelo. De man bekende de diefstal te hebben gepleegd. De man bleek een zogenoemde veelpleger en werd op het politiebureau ingesloten. (08-102712)

Bestuurder onder invloed moet rijbewijs inleveren

Denekamp

Een 49-jarige man uit Denekamp heeft vrijdagmorgen 15 augustus zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij te veel alcoholische versnaperingen tot zich had genomen.

Vrijdagmorgen 15 augustus om ongeveer 00.05 uur hield de politie tijdens een controle een automobilist aan. Uit een blaasproef bleek dat de man, een 49-jarige man uit Denekamp, alcohol genuttigd te hebben. Daarop is de man meegenomen voor verder onderzoek naar het politiebureau. Een tweede blaasproef wees een alcoholpromillage van 1,32 promille aan en werd het rijbewijs van de 49-jarige man ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-102871)

Aangehouden na diefstal auto

Hengelo

Een 18-jarige Hengeloër kon op donderdag 14 augustus worden aangehouden nadat hij een auto had gestolen van een bedrijf in Hengelo.

De politie keek uit naar een dure Volvo nadat deze gestolen was van een bedrijf in Hengelo. Op de Goudenregenstraat in Hengelo troffen agenten de Volvo aan. Tijdens een buurtonderzoek kwam de verdachte zich melden, hij werd aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De 18-jarige jongen uit Hengelo bekende de diefstal van de auto te hebben gepleegd en zonder rijbewijs de auto te hebben bestuurd. De jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-102560)

Verdachte mishandeling aangehouden

Hellendoorn

Een 35-jarige man uit Hengelo kon op donderdag 14 augustus worden aangehouden nadat hij ervan verdacht werd de eigenaar van een pizzeria mishandeld te hebben.

Op donderdag 14 augustus kwam een melding van een bedreiging / mishandeling van de eigenaar van een pizzeria aan de Dorpsstraat in Hellendoorn. Voor de bedreiging en mishandeling van de 39-jarige eigenaar van de pizzeria kon een 35-jarige man uit Hengelo worden aangehouden. De man is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie zal de zaak verder onderzoeken. (08-102727)

Bromfietscontrole

Goor

De politie Twente heeft woensdagavond 13 augustus een bromfietscontrole gehouden aan de Enterseweg in Goor. In totaal zijn zes bromfietsen gecontroleerd, waarvan vier de constructiesnelheid overschreden.

Woensdagavond 13 augustus werden tussen 21.00 uur en 22.00 uur op de Enterseweg in Goor alle passerende bromfietsen gecontroleerd op de constructiesnelheid. In dit uur zijn zes bromfietsen gecontroleerd. Twee voldeden aan de wettelijk vastgestelde constructiesnelheid van 50 km/u (45 km/u + 5 km/u correctie). De overige vier overschreden de constructiesnelheid. Twee bromfietsen scoorden respectievelijk 62 en 64 km/u. Eén bromfiets kon 71 km/u en de topper was de bromfiets van een 16-jarige Almeloër die scoorde maar liefst 101 km/u. De tegen de vier eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie Twente zal vaker controleren, dus wees gewaarschuwd, bij de derde keer wordt de bromfiets in beslag genomen. (08-102329)

Twee mannen op heterdaad aangehouden bij stelen van koper

Enschede

De politie Twente heeft op 13 augustus 2008 twee mannen aangehouden. Dit in verband met poging tot diefstal van koperen buizen uit een schoolgebouw aan de Tegelerweg in Enschede. De mannen zijn in de leeftijd van 42 en 44 en komen uit Markelo en Enschede.

Op woensdagavond rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat men metaal aan het stelen was bij een schoolgebouw aan de Tegelerweg. Hierop ging de politie met een aantal eenheden direct ter plaatse. Een van de politie-eenheden trof op het nabijgelegen parkeerterrein van een voetbalverenging een auto waarvan het kentekennummer overeenkwam met de melding. Een andere eenheid van de politie zag op een gegeven moment twee mannen het schoolgebouw aan de Tegelerweg uitvluchten. Na een achtervolging heeft de politie beide verdachten op heterdaad in de bosjes aan de Rechterlaan aangehouden.

In de betreffende school op de plek waar de verdachten zijn gezien trof de politie een stapel koperen buizen aan. De buizen waren kennelijk klaargelegd om meegenomen te worden.

De verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-102306)

Gewapend overval, getuigen gezocht

De Lutte

Een 20-jarige Oldenzaler meldde op 14 augustus bij de politie dat hij rond 02.20 uur aan de Denekamperstraat was overvallen en van geld beroofd.

Op 14 augustus, rond 02.20 uur, had de Oldenzaler op een parkeerplaats aan de Denekamperstraat naast zijn auto een sigaretje gerookt. Achter hem werd een auto geparkeerd waarvan de bestuurder met een zaklantaarn in het gezicht van de Oldenzaler had geschenen en die in zijn hand een volgens de Oldenzaler op een pistool gelijkend voorwerp had vastgehouden. De man had vervolgens geld geëist, waarna de Oldenzaler hem zijn geld had overhandigd. Hierna was de man vertrokken en is de Oldenzaler naar het politiebureau gereden.

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij kunnen zich melden bij de politie in Oldenzaal op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (08-102370)

Disciplinaire straf voor politiemedewerker

Enschede

De korpsbeheerder van Politie Twente, de heer P.E.J. den Oudsten heeft aan een medewerker van de politie Twente een disciplinaire straf opgelegd. Op grond van onderzoeksresultaten uitgevoerd door Bureau Interne Veiligheid is een 37-jarige medewerker voorwaardelijk strafontslag aangezegd in verband met plichtsverzuim. De betrokken medewerker heeft terwijl hij bij het korps ziek gemeld was, toch zijn bijbaan vervuld. De medewerker had de bijbaan overigens met toestemming van het korps. Daarnaast heeft hij de Arbeidstijdenwet overtreden.