Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Amsterdam, 15 augustus 2008

Pekingeend op Baarsjes Olympische Spelen

Pleinen, straten en grachten vol sporters

De Baarsjes Olympische Spelen zijn in volle gang en zetten de hele buurt in beweging. Vooral buurtkinderen komen massaal opdagen bij alle bijzondere sportevenementen. Inmiddels zijn de onderdelen kanovaren, hordelopen en speerwerpen afgewerkt. Voor het slotevenement van De Baarsjes Olympische Spelen op 23 augustus wordt een stadion op het Mercatorplein gebouwd.

De spelen gaan hun laatste week in. De komende dagen kunnen bewoners roeien, verspringen en mountainbiken. Zaterdag 16 augustus staat op het Mercatorplein een record aantal sportactiviteiten. Vooral alle leeftijden is er van alles te doen: darten, kickboksen, capoeira-dansen, schaken en klimmen en vele andere sporten. Woensdag 20 augustus is er een groot 5 tegen 5 voetbaltoernooi op het Balboaplein.

De afsluiting van de Baarsjes Olympische Spelen is zaterdag 23 augustus om twee uur op het Mercatorplein. Er komt een stadion op het plein. Daarin kun je onder andere kijken naar worstelen, estafette en de zeskamp. In het stadion is ook de sluiting van het evenement, het doven van de Olympische vlam en een ballonnenwedstrijd waarmee kinderen een Olympisch pakket kunnen winnen.

Tot nu toe waren vooral de zwem- en atletiekonderdelen populair bij de buurtkids. De opening van de Spelen zorgden dank zij draak, rapper Mohs en bokser Joval voor een overvol Mercatorplein. Tijdens de kanowedstrijd in De Baarsjesgrachten gingen verschillende deelnemers kopje onder. Eén van hen verklaarde zijn natte pak met het excuus dat hij tijdens het varen werd opgeschrikt door een Pekingeend.

Het programma is te vinden. www.baarsjes.nl/sport