Nederlandse Tafeltennisbond

2008/2009
Heren Messchendorp Pallet nemen deel aan TT-Intercup 2008/2009

Het herenteam van eredivisionist Messchendorp Pallet uit Harkstede neemt komend seizoen aan de TT-Intercup. Dit is een clubcompetitie voor tafeltennisteams uit diverse West-Europese landen zoals België, Frankrijk, Duitsland, Italië en Oostenrijk.

De TT-Intercup, die door de Oostenrijks Tafeltennisbond wordt georganiseerd, laat zich enigszins vergelijken met het Intertototoernooi in de voetbalwereld. Het toernooi bestaat uit knock-out ronden totdat er vier teams overblijven. Deze vier teams strijden in een Final-Fourweekend om de titel.

Meest in het oog springende deelnemers zijn het Franse Saint Denis, Cagliari en Torino uit Italië en het Poolse Odra Gloska. De Fransen komen uit in de sterke Pro A, een competitie die samen met de Duitse als sterkste in Europa wordt beschouwd. Cagliari en Torino acteren in de Serie A, eveneens een profcompetitie van formaat. De Polen eindigden als zesde in de Poolse ereklasse. Ook het Duitse Sachsen Döblen kan als outsider voor het winnen van de TT-Intercup genoemd worden.

Binnenkort zal de loting voor de eerste ronde plaatsvinden.

NTTB/HH/Messchendorp Pallet/