Antillenhuis


Luchtvaartverdrag Nederlandse Antillen en Duitsland getekend

Op de foto: Minister Adriaens (links), Staatssecretaris Tiemann met in het midden de vervanger van de Plaatsvervangend Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen te Den Haag, de heer Wilson "Chong" Sint Jago (Foto: Antillenhuis)

De Minister van Verkeer en Vervoer van de Nederlandse Antillen, dhr. Maurice Adriaens, heeft donderdag 14 augustus in Berlijn een luchtvaartverdrag getekend met Duitsland.

De ondertekening vond plaats op het ministerie van Buitenlandse Zaken van Duitsland te Berlijn. Namens Duitsland tekende de Duitse Staatssecretaris van Verkeer en Vervoer, dhr. Tiemann.

Het verdrag voorziet in wekelijks twee retourvluchten vanuit Duitsland en eveneens twee vanuit de Nederlandse Antillen met de mogelijkheid dat aantal in de toekomst uit te breiden. Ook voorziet het verdrag in de afspraak dat luchtvaartmaatschappijen uit andere Europese landen eveneens via Duistland vluchten mogen uitvoeren naar de Nederlandse Antillen.

Minister Adriaens is zeer tevreden met het behaalde resultaat. "Het is nu aan de toeristenbureaus van de eilandgebieden om het werk op te pakken en mogelijkheden voor de Duitse markt te ontplooien. Het nieuwe verdrag is een belangrijke stap voor het toerisme van de Nederlandse Antillen", zo zei minister Adriaens na de ondertekening.

De minister heeft goede hoop dat met ingang van het zomerseizoen 2009 een van de Duitse luchtvaartmaatschappijen zoals TUIFly of Condor, gebruik zal maken van het nieuwe recht.