Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 15 augustus

* SCOOTMOBIELEN GESTOLEN EN BESCHADIGD
De politie doet onderzoek naar de diefstal en beschadiging van diverse scootmobielen. Tussen dinsdag half vijf 's middags en woensdag kwart voor vijf 's morgens zijn uit een parkeergarage aan de Eikenlaan een aantal scootmobielen beschadigd en is een scootmobiel gestolen. Eén van de voertuigen werd aan de overkant van de weg geparkeerd. Heeft u informatie over de daders van dit misdrijf of bent u er getuige van geweest? Neemt u dan contact op met de politie Rotterdam-Rijnmond, recherche district de Eilanden via nummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem: Meld misdaad anoniem 0800-7000.


* VROUW GEWOND NA VAL VAN FIETS
ROTTERDAM - Een 23-jarige vrouw is gisteren lichtgewond geraakt na een val van haar fiets. Rond half zes reed zij over de Goudsesingel. Hier kwam zij rond half zes door nog onbekende oorzaak ten val. Bij deze val liep zij meerdere verwondingen op haar gezicht op. Ambulancepersoneel heeft haar vervolgens naar het Sint Franciscus Gasthuis gebracht voor controle.


* AANHOUDING NA BEDREIGEN RET PERSONEEL
ROTTERDAM CENTRUM - Politieagenten van district Centrum hielden dinsdagmiddag een man aan. De 27-jarige Rotterdammer bedreigde op metrostation Stadhuis twee medewerkers van stadstoezicht met de dood nadat zij hem aangesproken hadden op overlastgevend gedrag. Hierna rende hij weg. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig, en achtervolgden hem waarna hij aangehouden kon worden op de Erasmusbrug. Hij is rond half twee overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* RIJBEWIJS KWIJT NA GROVE SNELHEIDSOVERTREDING

Automobilisten die de maximum toegestane snelheid overtreden veroorzaken zo gevaarlijke verkeerssituaties. Om dit te voorkomen houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Politieagenten van district Noord hielden donderdagmiddag een dergelijke controle op de Ankie Verbeek Ohrlaan. Hier werden 447 automobilisten gecontroleerd. Van hen reden er 132 te hard. Eén automobilist reed 119 km/h terwijl op de Ankie Verbeek Ohrlaan een maximum toegestane snelheid van 50 km/h geldt. Zijn rijbewijs is ingenomen.


* JONGEN AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten van district Oost hielden donderdagmiddag een jongen aan. De 16-jarige Capellenaar tekende rond zes uur een zogenaamde TAG op de binnenzijde van een metrostel. RET medewerkers zagen dit en waarschuwden de politie. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en hielden de tiener aan voor vernieling. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA MISHANDELING
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben donderdagavond een 23-jarige man uit Vlaardingen aangehouden voor mishandeling. Rond elf uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Gedempte Biersloot. Ter plaatse bleek dat er onenigheid was ontstaan tussen een aantal mensen nadat er mogelijk iets tegen een auto was gegooid. Tijdens de onenigheid kreeg een 19-jarige Vlaardinger een klap tegen zijn hoofd. De verdachte is door de politie aangehouden.


* POLITIE ARRESTEERT DRIE JONGENS
MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben donderdagavond drie jongens aangehouden. Rond acht uur kreeg de politie de melding dat er jongeren op het dak van een school aan het Kastanjedal liepen. Drie jongens werden ter plaatse aangehouden. Een van hen, een 17-jarige uit Maassluis, schold de politie uit en werd aangehouden voor belediging.


* POLITIE BEKEURT MAN NA SLAPEN IN PORTIEK

MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben donderdagochtend een 33-jarige man bekeurd voor het slapen in een portiek. De man werd door surveillerend politiepersoneel aangetroffen en bleek al een aantal nachten in een portiek aan de Bm Wesselinkstraat te hebben geslapen. Hij heeft een boete gekregen en is uit het portiek weggegaan.


* PORTEMONNEE UIT TAS WEGGENOMEN
MAASSLUIS - Een 51-jarige vrouw uit De Lier heeft donderdagmiddag aangifte gedaan van zakkenrollerij. De vrouw was aan het winkelen in winkelcentrum aan de Koningshoek en merkte dat haar portemonnee was weggenomen.


* POLITIE EN GEMEENTE PAKKEN ZAKKENROLLERIJ AAN

MAASSLUIS - De gemeente en politie in Maassluis gaan samen de strijd aan tegen zakkenrollerij. De afgelopen weken is een toename geconstateerd van het aantal aangiftes van zakkenrollerij met name in winkelcentrum Koningshoek. De zakkenrollers gaan erg onopvallend te werk. Vaak weten slachtoffers niet waar ze precies van hun portemonnee bestolen zijn of door wie en merken ze pas dat hun portemonnee weg is, als het te laat is. De gemeente en politie willen graag een aantal preventietips geven om te voorkomen dat u slachtoffer wordt.

- Draag uw portemonnee altijd op uw lichaam.
- Laat uw tas nooit onbeheerd achter

- Leg uw portemonnee niet boven in uw tas
- Let goed op uw hand- en schoudertas

- Sluit uw tas goed af

- Doe niet teveel contant geld in uw portemonnee Wees alert als u door onbekenden wordt aangesproken of als iemand tegen u aan botst (dergelijke afleidingsmanoeuvres worden veel toegepast)
Let bij het betalen aan de kassa of bij het pinnen van geld goed op de mensen om u heen en scherm het intoetsen van uw pincode goed af. Bewaar nooit een briefje met uw pincode in uw portemonnee. Let bij drukte op gedrang, u merkt dan niet dat u wordt bestolen Doe aangifte
Als u onverhoopt wordt bestolen of u ziet dat iemand wordt bestolen, doe dan aangifte bij de politie. De politie kan alleen aan de hand van een aangifte een opsporingsonderzoek starten. Verder bevatten aangiften veel informatie over tijdstippen, plaatsen en mogelijke daders.
Maatregelen politie en gemeente
De gemeente en de politie zijn onlangs nog een voorlichtingscampagne gestart in de Maassluise winkelcentra om mensen bewust te maken van de mogelijke aanwezigheid van zakkenrollers. Via posters en flyers krijgen mensen tips om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van zakkenrollerij. Tevens is de politie een onderzoek naar de daders gestart. Momenteel wordt in de Koningshoek ook regelmatig omgeroepen dat er zakkenrollers aanwezig kunnen zijn en surveilleren de politie en de gemeentelijke toezichthouders meer in het winkelcentrum.


* TWEE DODEN AANGETROFFEN IN WONING
ROTTERDAM-ZUID - Op donderdagavond, om ongeveer half elf, werden in een woning aan de Asterlo de levenloze lichamen van een man en een vrouw aangetroffen. Na technisch onderzoek door de politie is vast komen te staan dat de man niet door misdrijf om het leven is gekomen. Op het lichaam van de vrouw zal sectie worden verricht om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. Maar ook in dit geval is vermoedelijk geen sprake van een misdrijf.


* MAN AANGEHOUDEN VANWEGE HUISELIJK GEWELD

HOOGVLIET - In de nacht van donderdag op vrijdag, om ongeveer half een, kreeg de politie een melding dat in een woning aan de Nibelungenhof een vrouw was geslagen door haar man. In de woning aangekomen bleek dit inderdaad het geval. De vrouw had hierdoor verwondingen in het gelaat opgelopen. Haar 48-jarige man is aangehouden.


* WONINGBRAND
SPIJKENISSE - Een 21-jarige vrouw en haar twee kinderen raakten donderdagochtend lichtgewond. Rond 9:00 uur ontdekte de vrouw een brand in haar woning aan de Zuidakker op de begane grond. Zij was op dat moment samen met haar zoon (3) en dochter (11 maanden) op de eerste verdieping van de woning. De brand werd snel heftiger waardoor zij het pand niet meer kon verlaten. Een alerte buurman wist via de schutting de eerste verdieping van het huis te bereiken. Samen met een tweede buurman wist hij het jongste kind uit de woning te halen.
Kort hierop arriveerden brandweermensen. Zij haalden de vrouw, haar zoon en de buurman uit de woning. Zij zijn met ademhalingsklachten behandeld door ambulancepersoneel. Vervolgens zijn ze voor controle overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. Rond half tien werd het sein brandmeester gegeven.
De politie onderzoekt wat de brand veroorzaakt heeft. Maasbron maakt de woning weer woonklaar, tot die tijd is het gezin ondergebracht bij kennissen.
Zowel de meldster van de brand, als de twee buurmannen die de baby uit de woning gehaald hebben, kregen een bloemetje van de gemeente.


* TWEE DODEN AANGETROFFEN IN WONING
ROTTERDAM-ZUID - Op donderdagavond, om ongeveer half elf, werden in een woning aan de Asterlo de levenloze lichamen van een man en een vrouw aangetroffen. Na technisch onderzoek door de politie is vast komen te staan dat de man niet door misdrijf om het leven is gekomen. Op het lichaam van de vrouw zal sectie worden verricht om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. Maar ook in dit geval is vermoedelijk geen sprake van een misdrijf.