Persberichten 15/08 middag

Regio, 15-08-2008

Voorhout Diefstal uit bedrijf, twee autos gestolen Uit een bedrijf aan de Loosterweg zijn twee autos gestolen. De diefstal vond plaats in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 augustus. Diverse ruimten in het pand werden door de dader(s) doorzocht op waardevolle spullen. Naast de autos werd ook computerapparatuur en een scooter gestolen.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen van de diefstal zich te melden bij de politie van Teylingen op 0900-8844. De twee autos, een zwarte Toyota Hiace en een blauwe Mercedes C180 staan inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd.

Leiden Aanrijding op de Maresingel Een 25 jarige Leidenaar is op vrijdag 15 augustus, rond12.00 uur, gewond geraakt nadat hij in botsing was gekomen met een automobilist. De Leidenaar was op skeelers toen hij het zebrapad op de Maresingel wilde oversteken. Een automobilist kon niet meer tijdig remmen voor de Leidenaar waardoor er een aanrijding ontstond. Mogelijk heeft dit te maken met de vaart die de Leidenaar had toen hij het zebrapad opreed. De Leidenaar kwam met zijn hoofd op de voorruit terecht en is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist, een 44 jarige man uit Leiden en zijn passagier kwamen met de schrik vrij.

Waddinxveen Man overvallen in het Gouwebos Een 73 jarige man uit Boskoop is vrijdagmiddag, omstreeks 12.45 uur, overvallen door een jongen. De man fietste het Gouwebos in vanaf de Linnaeusweg, toen hij eenmaal een aantal bruggetjes over was gegaan wilde hij zijn band oppompen. De jongen bood zijn hulp, maar wilde vervolgens geld hebben. Toen hij geen geld kreeg, bedreigde hij de Boskoper met een mes en eiste hij geld. De jongen heeft vervolgens zijn portemonnee afgenomen.

De Boskoper heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die vrijdagmiddag iets van de overval gezien hebben zich te melden. Mensen die de jongen hebben zien fietsen, worden eveneens gevraagd te bellen met het politieteam van Waddinxveen op 0900-8844.

--- einde berichten ---