Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding voor belediging na bekeuring

Nijmegen, 15-08-2008 o Politieagenten hebben donderdagavond op de Wijchenseweg een 44-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. De man kreeg een bekeuring voor het rijden met een kapotte voorruit. Toen de administratieve formaliteiten daarvoor waren afgerond, beledigde hij de agent. Dit resulteerde uiteindelijk in zijn aanhouding.

Rond 21.00 uur reden politieagenten op de Wijchenseweg toen hen een auto met meerdere barsten in de voorruit opviel. Daarop gaven zij de bestuurder een stopteken. Toen een politieagent de man had uitgelegd dat hij een bekeuring kreeg voor het rijden met een kapotte voorruit gedroeg de man zich opstandig. Nadat de personalia waren genoteerd en ieder zijn eigen weg ging, werd de agent onder het wegrijden door de Nijmegenaar uitgescholden. Daarop werd de man weer met zijn auto langs de kant van de weg gezet. Een woordenwisseling volgde waarbij de man wederom herhaaldelijk de agent beledigde. Hierop besloot de agent de 44-jarige aan te houden. De verdachte weigerde echter iedere medewerking. Inmiddels had de agent zijn pepperspray gepakt en probeerde hij tegelijkertijd de sleutels uit het contact van de auto te halen. Op dat moment reed de man hard weg van de agenten. Bij het uitwijken voor de auto drukte de agent de pepperspray in. Daarmee werd ook de 11-jarige zoon van de verdachte, die achterin de auto zat, geraakt.

De agenten reden achter de bestuurder aan. Even verderop bracht de 44-jarige man zijn auto tot stilstand omdat hij niets meer kon zien door de pepperspray. Hij werd daarop aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig en moest hij geboeid in de politieauto worden geplaatst. Twee politie-eenheden kwamen ter plaatse om te assisteren bij de aanhouding en om de jongen te behandelen voor de pepperspray.

De man werd ingesloten op het politiebureau en vrijdagmorgen na verhoor heengezonden.

De zaak is overgedragen aan de officier van justitie. Deze zal in een later stadium de strafmaat bepalen voor de belediging van de politieambtenaar en het verzet tijdens zijn aanhouding. (11)

Laatst gewijzigd 15-08-2008 16:29 | © Regio Gelderland-Zuid |