Politie Groningen

Vrijdagmiddag 15 augustus 2008

Provincie Groningen, 15-08-2008

Groningen: nekklachten na botsing

Bij een aanrijding op de noordelijke ringweg in Groningen is vrijdagmorgen een 40-jarige automobiliste uit Uithuizen gewond geraakt. Een 35-jarige automobilist uit Uithuizen had niet door dat verkeer voor hem op de Noordzeeweg ter hoogte van de Plataanlaan voor een verkeerslicht stond te wachten. Hij reed daardoor tegen de achterzijde van de auto van zijn dorpsgenote. Die is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos moesten door een bergingsbedrijf worden weggehaald. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: bejaarde Stadjer mishandeld

De politie heeft vrijdagmorgen in de Oude Kijk int Jatstraat een 19-jarige inwoner van Groningen aangehouden op aanwijzen van een aantal getuigen. De Stadjer wordt ervan verdacht vlak daarvoor in diezelfde straat een 73-jarige plaatsgenoot te hebben geslagen. Deze Groninger moest zich met onbekend letsel in het ziekenhuis laten behandelen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Hij was onder invloed van alcohol op het moment dat hij werd aangehouden. Bij controle bleek hij bovendien al een ontzegging voor de binnenstad te hebben. De politie doet onderzoek naar de mishandeling.

Wedde: man gewond bij eenzijdig ongeval

Een 44-jarige man uit Vlagtwedde is vrijdagmiddag gewond geraakt. De man verloop op de Hoofdweg in Wedde de macht over het stuur. Via een boom kwam hij in een naastgelegen droge sloot tot stilstand. De auto was over de kop geslagen, waardoor de man bekneld was komen te zitten. Hij is door de brandweer bevrijd. Met letsel aan onder anderen armen en benen is hij per traumaheli overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.