Politie arresteert vier mannen na ontvoering en afpersing

Eindhoven Woensel Zuid, 15-08-2008 o De politie heeft de afgelopen dagen vier mannen aangehouden die worden verdacht van het ontvoeren en afpersen van een 24-jarige man uit Geldrop.

Toedracht
Dinsdagochtend 5 augustus rond 0.30 uur werd hij op de Minckelersstraat benaderd door een bekende van hem. Deze vroeg hem in te stappen in een auto waarin nog drie andere mannen zaten, waarna de wagen wegreed.

Eis ontvoerders
In de auto eisten de mannen dat het slachtoffer enkele duizenden euro's aan hen moest betalen. Het slachtoffer zei dat hij dat niet kon, waarna ze hem enkele uren later in de buurt van Maastricht weer uit de auto hebben gezet. Hij is vervolgens op eigen kracht thuisgekomen. De politie was ondertussen door familie van het slachtoffer op de hoogte gebracht van de zaak.

Vier verdachten aangehouden
Na onderzoek zijn op zondag 10 augustus twee mannen (19 en 20 jaar) uit Eindhoven en een 21-jarige man uit Geldrop gearresteerd. Zij zijn afgelopen week voorgeleid aan de rechter-commissaris is Den Bosch en voor 14 dagen in bewaring gegaan. Donderdagmiddag 14 augustus om 17.15 uur is de vierde verdachte, een man van 19 jaar uit Eindhoven, aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie onderzoekt nog de aanleiding voor de ontvoering en afpersing.