Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Stadstoezicht en politie zorgen voor veiligheid rond scholen in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 15 augustus 2008 - Straten vol met toeterende en dubbel geparkeerde auto's, onoverzichtelijke verkeerssituaties met daartussen een hoop rennende kinderen. Dit is het verkeersbeeld bij een aantal scholen in de gemeente als kinderen worden gebracht en opgehaald. Met ingang van dit schooljaar moet dat veranderen. Politie en Stadstoezicht Westelijke Mijnstreek slaan de handen ineen om de verkeersveiligheid rond de scholen te vergroten. Vanaf 18 augustus worden extra verkeerscontroles gehouden, niet alleen vóór en nà school maar ook tussen de middag.

Bij sommige scholen zijn inmiddels stopverboden ingesteld voor beide kanten van de weg. Ook zijn er op veel plaatsen geel geverfde vlakken gemaakt om dit stopverbod extra te benadrukken. De scholen in de gemeente zijn per brief geïnformeerd dat met de start van het nieuwe schooljaar ook de controles beginnen. Daarnaast zijn met een aantal scholen concrete afspraken gemaakt over veiligheid rondom de school.

Werkwijze

De politie surveilleert in de ochtenduren tussen 7.00-9.00 uur rondom de basisscholen. De toezichthouders en parkeercontroleurs van Stadstoezicht komen tussen 15.00-17.00 uur. Maar het kan ook gebeuren dat ze er tussen de middag zijn om ouders te wijzen op de stopverboden. Indien nodig wordt verbaliserend opgetreden. Afhankelijk van de resultaten worden de controles al dan niet aangescherpt.


---