Nederlandse Tafeltennisbond

Heister gestart met voorbereiding
Dutch Butterfly Team is onder leiding van Danny Heister gestart met voorbereiding
De talentvolle tafeltennissers van het Dutch Butterfly Team zijn in Beverwijk gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder leiding van bondscoach Danny Heister wordt er twee keer per dag getraind. Oud-topatleet Patrick van Balkom verzorgt de conditietraining voor de spelers.

Het Dutch Butterfly Team is gestart met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Van links naar rechts:
Casper ter Lüün, Jelle Bosman, Wai Lung Chung, Boris de Vries, Wesley Wegman (sparringpartner) en
bondscoach Danny Heister. (FOTO: © NTTB)

Het Dutch Butterfly Team (DBT) bestaat op dit moment uit Jelle Bosman, Wai Lung Chung, Casper ter Lüün en Boris de Vries. Daarnaast is Wesley Wegman aanwezig als sparringpartner. Danny Heister voert de komende maanden nog besprekingen met spelers over uitbreiding van het DBT.

TTV Rapidity uit Beverwijk heeft haar zaal de afgelopen week beschikbaar gesteld voor de trainingen. Het team verbleef in Heemskerk en sliep daar in een oud kasteel dat dienst doet als jeugdherberg. Heister: ,,De voorbereiding verloopt prima, dus we hebben het goed naar ons zin. Casper ter Lüün en Boris de Vries zijn de zomer goed doorgekomen na hun geweldige prestatie bij de Europese Jeugd Kampioenschappen en ook de anderen zijn gretig."

De komende week wordt er fulltime verder getraind op Papendal met de Duitse Bundesligaclub Werder Bremen, waar Trinko Keen onder contract staat. De eerstvolgende toernooien voor de leden van het DBT zijn in september. Dan staan het Vlaamse Open (12 t/m 14 september, Vilvoorde) en het Bulgaarse Open (18 t/m 21 september, Sofia) op het programma.

NTTB/HH