KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

15-8-2008

420 Jeugd EK: Zilver voor Keijzer/ van Veen

Na een spannende laatste dag tijdens het Jeugd EK 420 in Zadar, Kroatie gaat Nederlands beste damesteam naar huis met de zilveren medaille in de 420 dames klasse.
Vrijdag 15 augustus bleek een spannende dag te worden, met slechts 1 punt voorsprong op de Italiaanse meiden op de bronzen plek en 10 punten achter Italie op goud was het moeilijk kiezen. Verdedigen we de zilveren medaille of gaan we voor "Goud"!?
De Nederlandse meiden begonnen goed onder de mooie omstandigheden en leken af te stevenen op Goud. Alleen de laatste afsluitende race werd een stuk moeilijker. Met een afnemende wind en een aantal algemene terugroepen waaronder ook met zwarte vlag was het overzicht weg. Ook Nina Keijzer en Anneloes van Veen hadden het moeilijk en wisten niet te overtuigen na de laatste correcte start.

Op de wal werd het afwachten wie nu de zwarte vlaggen hadden
opgestreken en welke kleur het zou worden voor team AnnI (Anneloes en Nina). Uiteindelijk werd het toch "Zilver" op slechts 1 punt achter Goud. Jammer, maar toch een super mooie prestatie in het afsluitende evenement in de 420 voor de beide meiden.
Volgend seizoen zien we hen terug in de 470!

In de 470 klasse konden Steven Le Fevre en Steven Krol helaas niet direct de dubbel binnen slepen. Na hun Wereldtitel bij de junioren in Gdynia, Polen eindigen ze nu knap 6e tijdens het Jeugd EK 470 in Zadar. Al met al natuurlijk een seizoen om van te dromen voor team Steven en heel Watersportverbond Project 2012.

Internetadres: www.uskok.biz.hr/420-470jec/index.php
E-mailadres:koen.verhart@watersportverbond.nl